Debata u Australiji: Hoće li nevakcinisani moći u Melburn?

Grand Slam 27. okt. 202111:55 > 12:056 komentara
Podeli:
australianopen
Kelly Defina/Getty Images

Premijer Australije Skot Morison sugerisao je da će nevakcinisanim teniserima biti dozvoljeno da dođu u tu zemlju, ali da će morati da provedu dve sedmice u karantinu u hotelu.

Već nekoliko sedmica traje debata o tome hoće li igrači koji nisu primili vakcinu moći da učestvuju na Australijan Openu.

Premijer države Viktorije Danijel Endrjuz više puta je isticao da u Melburn neće moći nevakcinisani sportisti, dok su se u međuvremenu pojavilo pisamo WTA u kome se navodi da će pravila ipak dozvoliti svima da učestvuju na prvom grend slemu, ali pod posebnim uslovima.

povezane vesti

„Moguće je napraviti izuzetak iz ekonomskih razloga. Ali moraju da se poštuju neka zdravstvena pravila – dvonedeljni karantin za nevakcinisane ljude je sasvim razumna mera“, rekao je Morison, te dodao da će konačnu odluku u vezi sa organizacijom Australijan opena ipak doneti vlasti Viktorije.

Brzo je dobio i odgovor od Endrjuza.

„Ono što želim je da naglasim je da država Viktorija neće praviti nikakve izuzetke za nevakcinisane igrače. Ako su navijači i svi radnici vakcinisani, to će biti i igrači„, rekao je premijer Viktorije.

Australijan open na programu je od 17. januara.

Komentari

Vaš komentar