Drugi pišu: Od „Gubi se“ do „Vakciniši se ili umri“

Australian Open 16. jan. 202219:39 > 19:494 komentara
Podeli:
Toby Melville, Reuters

Dok sa naslovne strane australijski "The West Australijan" Novaku Đokoviću poručuje "gubi se", španski teniski sajt ima nešto drugačiji tekst.

Prva naslovnica australijskih novina koja se pojavila u javnosti je ona za „The West Australijan“ koji preko većine naslovne strane ima sliku Novaka Đokovića uz poruku „A sad se gubi ortak“.

Pod naslovom „Vakciniši se ili umri“ španski „Punto de break“ sadržajem se izdvojio od drugih tekstova u svetskim medijima na temu deportacije Novaka Đokovića iz Australije. Navodi se da su ovom odlukom izgubili i Novak Đoković i Australijan open, ali i celokupan tenis.

„Kraj sapunice o Novaku Đokoviću, događaja koji je postao vest za ceo svet. To je realnost iako to mnoge boli i ne žele da priznaju, činjenica je da je broj jedan u svetu tokom pandemije izričito odbio da se vakciniše. Sada je na sve načine pokušavao da zaobiđe pravila kako bi odbranio svoj tron u Australiji i iskoristio prednost svog statusa vrhunske zvezde. Ali, da se ne lažemo, nije ovim pitanjem pogođen samo srpski teniser. Sam turnir dosta gubi posle Đokovićevog odustajanja pošto je Nole za Australiju ono što je Nadal za Rolan Garos ili Federer za Vimbldon“, navodi se u ovom tekstu.

Autor teksta navodi i da je borba Đokovića, Federera i Nadala po pitanju ko je najbolji svih vremena još otvorena:

„Po mom mišljenju, ne može ovako da se završi. Moraće da se postigne dogovor. Igrač poput Novaka Đokovića ne može na ovaj način da upravlja svoju karijeru. Nema sumnje da će se vratiti. Sve što se sa njim dešava poslednjih dana mnogo će ga zaboleti, ali Đoković nije tip sportiste koji gubi san posle nekoliko nedelja velike tuge. Verovatno će se vratiti odlučniji nego ikada i navijači će se vratiti da ga ponovo podrže. Ne želim da ulazim u to da li je GOAT ili neje ali nema sumnje da prema njemu mora da se ima minimum poštovanja“.

„Konačno, živimo u društvu u kome postoji različitost mišljenja. Ja mogu da razmišljam na jedan, a neko drugi na drugačiji način. Đoković ima stav koji bi mnogi mogli tokom pandemije da dovode u pitanje, čak bi mogao da bude uznemiravan na terenu tokom nastupa i van njega. Zaista mislim da je pogrešio, ali ne možemo da sakrijemo katastrofalan tretman koji je imao u zemlji u kojoj je devet puta bio šampion i gde su se prema njemu ponašali na prezriv način. Ne bi me iznenadilo da Srbin više nikada ne kroči na australijski kontinent“, zaključeno je u tekstu španskog sajta.

Komentari

Vaš komentar