„Federer može da bude opasan na Vimbldonu, ali…“

Grand Slam 22. jun. 202110:10 > 10:2520 komentara
Podeli:
Thomas F. Starke/Getty Images

Rodžer Federer može da bude 'opasan' na Vimbldonu, ako bude imao izuzetno dobru prvu sedmicu, smatra španski stručnjak Aleks Koreča.

Švajcarac je poražen u drugom kolu Halea od Feliksa Ože-Alijasima. Federer je priznao da se osećao lošije kako je meč odmicao, a napravio je pauzu od dva i po sata pre nego što se pojavio pred novinarima kako ne bi rekao ružne stvari.

„Mene je više brinuo govor njegovog tela“, rekao je Koreča. „Njegov stav nije bio loš, ali videlo se da brine. A Rodžer to obično ne pokazuje. Pokazao je da, iako je najtalentovaniji igrač, ponekad brine kao i svi ostali“.

povezane vesti

Švajcarac nije krio da na Vimbldonu ima najviše ambicije.

„Brine me samo u kakvom je stanju njegovo koleno, jer je normalno da se i dalje ne kreće najbolje. Verovatno mu je potrebno vreme. Hoće li biti dovoljno spreman za Vimbldon? Pa, verovatno mu treba izuzetno dobra prva sedmica, kako bi ušao u ritam i kako bi mogao dobro da odigra drugu. Ako u tome uspe, mogao bi da bude veoma opasan. Međutim, mnogi igrači mogu da mu naprave problem, a do sada su to mogla samo dvojica ili trojica“.

Ovog avgusta Federer će napuniti 40 godina.

„Teško je vraćati se kada imate toliko godina. Sve što on uradi u nastavku je poklon za njega i za sve ljubitelje tenisa. Mi možemo da mu kažemo da ćemo ga podržati u onome što radi, jer nam je do sada dao toliko toga. On će odlučiti kada je vreme da stane. Ako vidi da postoji mogućnost da se vrati vrhunskom nivou, nastaviće. Ako misli da ne može da osvoji više nijedan slem, mislim da će stati“, dodao je Koreča.

Vimbldon počinje 28. juna, uz prenose na Sport Klubu. Titulu će braniti Novak Đoković.

Komentari

Vaš komentar