Hačanov: Cicipas treba da pita Medvedeva

Australian Open 27. jan 202312:485 komentara
Karen Hačanov
REUTERS/Mike Frey-USA TODAY Sports

Ni drugi neuspeh u bobri za plasman u gren slem finale nije pokvario raspoloženje Karena Hačanova. Na pitanje da li Stefanos Cicipas može da savlada Novaka Đokovića u finalu Australijskog opena, Rus je kroz smeh odgovorio:

– Niko od naše generacije nije pobedio Novaka u borbi za gren slem titulu, osim Danila Medvedeva – podsetio je na finale Ju-Es opena iz 2021.- Zato bi Stefanosu bilo najbolje da pozove Danila i pita ga za savet, kako je on to uspeo.

Međutim, nije tajna da su Grk i Rus već godinama u lošim odnosima.

– Ne znam da li će se to dogoditi, ali možete to da posavetujete Cicipasa kada dođe na konferenciju za medije – poručio je Hačanov novinarima na Melburn parku.

Iako je kao i u septembru u Njujorku, zapeo na pretposlednjoj prepreci, Rus nije razočaran.

– Odlazim sa visoko podignutom glavom. Ovo je moj najbolji reuzultat na Australijskom openu, veoma sam ponosan. Nikada se nisam predavao, pa ni kada je u trećem setu imao dve meč lopte. Borio sam se do kraja. Meč je bio veoma izjednačen – opisao je poraz sa 7:6 (7:2), 6:4, 6:7 (6:8), 6:3.- Međutim, on je bolje odigrao najvažnije poene i zato je zaslužio pobedu.

Uveren je da mu veliko finale neće zauvek izmicati:

– Ovakve partije vam uvek donesu lekcije, steknete iskustvo kako biste nastavili da napredujete. Realnost da je protivnik tog dana bio bolji mora da se prihvati. Uveren sam da ću izvući prave zaključke iz ovog poraza i umeti da to iskoristim u nekim drugim sličnim prilikama.

Ne veruje da će gledati finale. Ni na Rod Lejver areni ni kod kuće.

– Nisam bio sa porodicom pet nedelja, sada mi je to prioritet. Možda pogledam malo ako budem imao vremena. Odmoriću se a onda sa mojim timom napraviti planove šta dalje – ističe 26-godišnji Hačanov koji je u Melburn došao kao 20. teniser sveta a odlazi kao 13.

Komentari

Vaš komentar