„Morate da se testirate i ustanovite koju bolest imate“

Grand Slam 29. jun 20220:452 komentara
Podeli:
Ryan Pierse / Staff

Grčki teniser Stefanos Cicipas, koji se pobedom nad Aleksanderom Rišardom plasirao u drugo kolo Vimbldona, smatra da je nedavnim trijumfom na turniru na Majorci podigao samopouzdanje i nivo igre uoči dolaska u London.

Grk je kvalifikanta iz Švajcarske nadigrao sa 7:6 (1), 6:3, 5:7 i 6:4 po setovima, za tri časa i 34 minuta igre.

„Sigurno je od pomoći to što sam trijumfovao pre jednog ovako velikog turnira. Teren ovde je potpuno drugačiji od ostalih, savršen je. Loptica se savršeno odbija. To je pravi, čist tenis. Do sada nisam imao privilegiju da startujem na Vimbldonu pošto sam osvojio turnir nedelju dana ranije. To mi daje dosta samopozdanja na startu sezone na travi. Pristupam svemu na isti način, sa poenima ili bez njih. Isključivo igram zarad ideje koja krasi Vimbldon“, istakao je Cicipas i dodao:

„Trijumf na Majorci učinio je da se još više zaljubim u tu podlogu. Volim da igram na travi. Osvajanje turnira vas nekako podigne i uvede u bolje raspoloženje – podsticajno deluje na samopouzdanje i na osećaj generalno. Bitno je osećati se na taj način, pogotovo kada se takmičite na najvišem nivou u tenisu. Osvajanje titula može značajno da vam poveća samopouzdanje i da vam pomogne da u nastavku karijere napravite slične uspehe. Morate da počnete od malih koraka, ne možete odmah da pravite velike, osim ako ne uzmemo devojke u obzir – kod njih deluje da sve ide mnogo brže. Ali kada je muški tenis u pitanju, druga je priča“.

Mateo Beretini se povukao zbog pozitivnog testa na kovid.

„Kada se neko ne oseća dobro, a posebno kada ima bolest poput kovida, mislim da je teško izaći na teren i takmičiti se. Virus očigledno ima drugačiji efekat na različite ljude, a čim je on doneo odluku da se povuče znači da mora da se ne oseća dobro i da je u ozbiljnijem stanju, u kojem nije moguće nastaviti učešće. Imali smo sličan slučaj sa još jednim igračem. Ako se ne osećate dobro, jednostavno morate da se testirate i ustanovite koju bolest imate. To je potpuno normalna procedura. Bitno je i da sigurnost ostalih igrača bude uzeta u obzir, tako da svi u okruženju budu bezbedni. Jer, znate, mnogo toga može da se desi“.

Sve mečeve iz Londona gledajte na kanalima Sport Kluba.

Mečeve sa Vimbldona pratite na Sport Klubu uz SBB ukoliko još niste korisnik SBB usluga – put EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaves u narednih 30 dana.

Komentari

Vaš komentar