Nina: Tokio u arhivi, zadovoljna igrom u Njujorku

Grand Slam 31. avg 20219:07 > 10:511 komentar
Podeli:
Geoff Burke-USA TODAY Sports

Nina Stojanović nije uspela da se plasira u drugo kolo na US Openu. Dva sata i 26 minuta trajala je borba iz koje je na kraju kao pobednica izašla Arina Sabalenka (6:4, 6:7, 6:0).

Stojanovićeva nije imala razloga da bude razočarana svojom igrom.

Povezano

„Zadovoljna sam kako sam igrala i zadovoljna sam celim svojim nastupom. Kažem da sam zadovoljna zato što samo ja znam u kakvom sam stanju došla ovde, imala sam problema zdravstvene prirode. Dala sam sve od sebe, ali na žalost, zbog nekih stvari nisam mogla da izdržim treći set. Drugi sam izvukla, drago mi je, ali iz nekih razloga u nisamo mogla u tom trećem setu da dam ono što sam u prvom i drugom. Sabalenka je sjajna i agresivna igračica, imala sam priliku da u prošlosti igram protiv nje, znala sam šta me čeka. Došla sam na turnir sa 50 odsto svojih mogućnosti, tako da sam ponosna na sebe kako sam odigrala ovaj meč“, rekla je Nina posle meča.

Na svim Gren slem turnirima ovegodine Nina je u prvom kolu imala jake protivnice – Serena Vilijams u Australiji, Anđelik Kerber na Vimblodonu pa sada Sabalenka. To joj, kaže, ne smeta.

„Svaki meč je posebna priča, tako da ne mogu da poredim meč sa Serenom sa ovim. To su dva različita protovnika, osećaj je bio drugačiji izaći protiv Serene na još većem stadionu. Mislim da sam teniski danas bolje odigrala nego taj meča sa Serenom, bila sam malo duže u meču. Sa Serenom sam izdržala jedan set i onda mi je fokus totalno pao. Sada nije, neke druge stvari su bile u pitanju. Ne volim da kažem da nemam sreće u žrebu, ja volim ovakve mečeve i meni je nebitno sa kim igram ko god došao, dobrodošao je! Tako da mene ovi mečevi vuku napred i mislim da svako ko ima velike ambicije i želi da dođe do toga gde je moja protivnica danas, onda mora da se pobedi ovakav protivnik, kad tad. Imala je u prvom ili četvrtom kolu. Naravno, bolje je da mi dođe u četvrtom, ali ovo je svakako vekliki test za mene. Cilj mi je da radim na sebi i da naredni put budem još bliža pobedi. Svesna sam da ovakve igračice mogu da pobedim, a ovo mi je dokaz da sam na pravom budu i da znam na čemu bi trebalo da radim. Nije bitno ko mi dođe u prvom kolu, ali ako pričamo o žrebu, da, desi se da me baš ne služi u prvom kolu i da mi dođu teže protivnice. To ima i dobru i lošu stranu.Kad dobijete devojku koja je lošije rangirana, imate pritisak da morate da pobedite taj meč, tako da ne znam, gledam svakog protivnika isto, bio 350, 50. ili deseti na listi“.

Stojanovićevoj je cilj da se dobro pripremi za završni deo sezone.

„Da definitvno me je odvojilo od terena tri nedelje. Pa to se igrom slučaja desilo posle Tokija. Mogu da kažem da tri nedelje nisam bila na terenu, plan mi je da budem spremna za naredni turnir koji će biti u Luksemburgu. Posle toga je plan da odigram četiri ili pet turnira do kraja godine, tako da je bitno da se izlečim i nastavim“.

Sa Novakom Đokovićem nije razgovarala pred početak US Opena.

„Sve što se tiče Novaka i Olimpijskih igara je iza mene, sve sam stavila u arhivu i ne bih pričala o tim temama, to su privatne stvari. Tu knjigu sam davno zatvorila“, zaključila je Nina.

Komentari

Vaš komentar