„Novak me je odrao, ne mislim da iko može da ga zaustavi“

Grand Slam 29. jun 202218:36 > 18:461 komentar
Podeli:
Shaun Botterill / Staff

Australijski teniser Tanasi Kokinakis, kojeg je Novak Đoković ubedljivo savladao u drugom kolu Vimbldona, istakao je da ga je branilac titule solidno namučio i naneo mu prilično težak poraz.

Đoković je slavio 6:1, 6:4 i 6:2 po setovima, za dva časa i tri minuta igre.

“Težak meč, nisam najbolje odigrao. Nisam uspeo da sprovedem svoje zamisli u delo, dok je on sve radio kako treba. Ovo je bio saobraćaj u jednom smeru. Frustrirajuće… Odrao me je“, istakao je Kokinakis i dodao da je prošlo izvesno vreme od kada je igrao sa nekim na ovako visokom nivou.

„Možda protiv Marija u Dejvis kupu. Ovog puta je bilo zaista teško, činilo se da je teren spor. Naravno da je Novak dosta uticao na takav moj utisak, ali loptica jednostavno nije završavala tamo gde sam želeo. Bio je predobar danas, nije mi dozvolio da se oslobodim i igram svoju igru. On vas prosto tera da se mnogo trudite oko svega i odlično se kreće. Veoma težak meč“.

Upitan da li misli da Novaka iko može da zaustavi, 79. igrač sveta je kazao:

„Ako bude nastavio da igra ovako, nadam se da ne. Ako ga neko bude nadigrao kada ovako dobro igra, znači da sam ja mnogo dalje nego što sam mislio. Nadam se da se to neće desiti“.

Na pitanje da li smatra da je Đoković podigao intenzitet igre zbog svega što mu se dogodilo u Australiji, 26-godišnjak je rekao:

“Ne znam, to ćete morati njega da pitate. Nisam bio u njegoj poziciji. Ako ovo nije bila njegova najbolja igra, znači da će naredni put još više da me unakazi. Kao što sam rekao, igrao je fantastično. Imao je sjajan ritern, uradio je sve kako treba. Onemogućio je realizaciju mojih zamisli, jednostavno nisam video način, mada sam mogao bolje da odigram. Publika je bila sjajna, igranje na Centralnom terenu je nerealno. Izuzetna prilika za mene. Izašao sam na teren pomalo nervozan. Dolazio je do brejka u ranoj fazi svakog seta, posle čega se otvorio i razigrao, što je stvari učinilo prilično teškim za mene“.

Komentari

Vaš komentar