Novak o Srđanu: Pogrešna interpretacija, eskaliralo je…

Australian Open 27. jan 202313:4687 komentara
REUTERS/Loren Elliott

Srpski teniser Novak Đoković govorio je nakon plasmana u finale Australijan Opena o incidentu koji se dogodio. Na video snimcima na kojima srpski navijači slave Novakovu pobedu vidi se i otac srpskog tenisera Srđan Đoković, a sporne su ruske zastave koje navijači drže.

Đokovića su novinari pitali za komentar te situcije.

“Kao i svi, video sam šta se desilo. Nesrećno je što je pogrešna interpretacija toga toliko eskalirala. Saznao sam sinoć. Mi smo kao porodica prošli kroz ratove, znamo koliko je to razarajuće i nikada nećemo biti za bilo kakav rat. Moj otac je posle svakog meča išao da se zahvali navijačima, da bude sa njima i da se slika. Video sam da su neki preveli kao nešto što nije rekao, rekao je ‘živeli’, nadam se da će ljudi razumeti da je to bilo to. Naravno da mi nije bilo prijatno sve to, uz sve što se događalo”.

Hoće li biti u nedelju?

“Nadam se da će biti tu, voleo bih da bude tu za finale. Videćemo, ovu odluku smo doneli zajedno”, rekao je Novak i nakon još jednog novinarskog pitanja o tome dodao:

“Već sam sve objasnio, i on je. Nije bilo namere, a sada mi postavljate pitanje kao da je imao nameru. Iskorišćen je od strane ove grupe ljudi. Ne mogu da budem ljut na njega… Izašao je da proslavi. Osećao se loše zbog mene jer je znao kakav će to medijski pritisak na mene izazvati, ali prihvatili smo to i idemo dalje”.

Novak će svoju desetu titulu u Melburnu juriti protiv Stefanosa Cicipasa u finalu u nedelju.

Komentari

Vaš komentar