"Za mene je Novak favorit, sa ili bez RF isto mi je"

Roland Garros 25. maj 201814:36 > 14:50
Cameron Spencer/Getty Images

Desetostruki šampion Rolan Garosa Rafael Nadal je za francuski Lekip kazao da uvek smatra Novaka Đokovića za ozbiljnog rivala, a poručuje i da je pariski grend slem za njega isti sa i bez Rodžera Federera.

Od kako je počela sezona na šljaci Rafael Nadal je bio u tri finala i sva tri je dobio. Slavio je u Monte Karlu, omiljenoj Barseloni i u Rimu. U Madridu kralj šljake nije stigao ni do finala jer ga je u polufinalu pobedio Dominik Tim. Tada je na kratko izgubio prvo mesto na svetu ali ga je vratio trijumfom u glavnom gradu Italije.

Nisam mnogo razmišljao o tome. Pre finala u Rimu pitali su me da li bih bio srećan ako bih bio prvi na svetu. Odgovorio sam da je titula jedina moja motivacija u životu. Stvarno to mislim. Naravno pre bih da budem prvi nego drugi ili peti, ali svakako ono što me čini srećnim je da osećam da sam konkurentan i da osvajam važne titule„, kazao je Rafael Nadal koji smatra da je Novak Đoković favorit za titulu u Parizu.

Novak je jedan od najboljih igrača u istoriji ovog sporta. Za mene on se nije vratio jer ja mislim da je on uvek tu. Nekad je teško da se oporavite od povrede, posebno je težak početak ali je on bio veoma dobar u Rimu. On je bez sumnje jedan od kandidata za titulu ovde na Rolan garosu“, kaže kralj šljake.

Nadala su pitali i da li će mu pohod ka 11. tituli na ovom grend slemu biti drugačiji jer nema Rodžera Federera.

Da budem iskren ne. Meni je apsolutno isto. Ne mogu da kažem da su pobede Federera ili Đokovića na turnirnima na kojima ja nisam igrao bile manje fenomenalne samo zato što sam ja bio povređen tada. Ne bi bilo fer da to mislim. Odsustvo Rodžera jeste loša vest za turnira sigurno, ali ne za mene. Pobeda ovde sa njim ili bez njega je apsolutno ista i nosi isto značenje“, poručuje Španac koji je govorio i o Mastersu u Madridu.

Cameron Spencer/Getty Images

To je najneobičniji turnir na šljaci i takođe najteži. Uslovi su drugačiji i loptica drugačije odskače. Ove godine nisam igrao dobro i zato mi je bilo važno na mentalnom planu da pobedim u Rimu. Verovatno je dobro da malo prođem kroz neke komplikovane stvari jer nisam izgubio set u Dejvis kupu, Monte Karlu, Barseloni, pa mislim da je dobro da sam imao malo pritiska u Rimu. Izgubio sam set od Fabija Fonjinija, imao sam veoma težak prvi set protiv Đokovića i dobro je da sam to prošao i da sam bio u tim situacijama. To je neophodno“, kaže samouvereni Nadal. 

Pohod ka 11. tituli na pariskoj šljaci Rafa počinje protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.