Đere za SK: Mnogo bi mi značila prva Gren slem pobeda

Julian Finney/Getty Images

Srpski teniser Laslo Đere kaže za Sport klub da mu nije prvi put da slabije počinje sezonu, ali da se nada da će uskoro sve doći na svoje.

Od izveštača iz Pariza Saše Ozma

U prvom kolu Rolan Garosa 22-godišnji Đere sastaje se sa Martinom Kližanom, koji je došao iz kvalifikacija, a nedavno je pobedio Novaka Đokovića. Laslo je do sada slavio u oba međusobna meča sa Slovakom.

“Jeste da sam ga dobio dva puta, ali od našeg poslednjeg susreta prošlo je više od godinu dana. Znam kako treba da igram, a do meča ću sa trenerom spremiti još precizniju taktiku. Svestan sam njegovih vrlina i mana, ali mislim da je najvažnije da ja igram na način na koji želim i da budem borben. On je možda u blagoj prednosti jer je već igrao tri meča u kvalifikacijama, oseća teren i atmosferu, ali to može da bude i moj adut jer ću biti malo svežiji“, počinje Đere za Sport klub..

Laslo je dvaput igrao u glavnom žrebu Gren slem turnira, ali je oba puta poražen – pre dve godine u Parizu od Džordana Tompsona, a ove sezone u Melburnu od Iva Karlovića.

“Mnogo bi mi to značilo. Neke ciljeve sam ostvario, igrao sam dvaput u polufinalima ATP turnira i još neke stvari, ali nedostaje mi ta Slem pobeda. Baš zbog toga što mi mnogo znači da ću sve od sebe kako bih pobedu i ostvario“, ističe trenutno 103. igrač sveta, kojem je najbolji plasman 85. mesto.

Do sada Laslo ove sezone ima skor 4-7 na najvišem nivou, ali nedavno je igrao i finale čelendžera u Rimu.

“Da, nisam baš najbolje počeo… Nažalost, to i jeste karakteristično za mene, sličan je slučaj bio i prošle godine. Nedostajalo mi je malo sreće mislim, pogotovo na samom početku kada sam igrao dobro, ali sam imao vrlo jake mečeve. Posle sam igrao slabije, nadovezala se povreda… Ovo je prva sezona koju sam počeo na ATP turu, uglavnom sam je i nastavljao tu, a oni su veoma jaki, pogotovo na početku godine, pa je i to uticalo na lošije rezultate. Bitno je da je sada krenulo polako, nadam se da ću ovako nastaviti“, zaključio je Đere za Sport klub.

Srpski teniser sa Kližanom igra u nedelju, oko 13 časova.