"Užasan dan u kancelariji, kao da nisam servirala"

Roland Garros 27. maj 201821:03 > 21:21
Julian Finney/Getty Images

Letonska teniserka Jelena Ostapenko izgubila je u prvom kolu Rolan Garosa od Ukrajinke Katarine Kozlove sa 7:5, 6:3, pa je tako postala prva šampionka drugog gren slen turnira u sezoni od 2005. godine i Anastasije Miskine, koja je porazom započela odbranu titule.

„Ovo je bio užasan dan u kancelariji za mene. Mislim da sam igrala na 20 posto svojih mogućnosti. Napravila sam 50 neiznuđenih grešaka i puno duplih grešaka. Kao da nisam umela da serviram. Sve zajedno mi je donelo loš rezultat“, rekla je Jelena Ostapenko posle meča. 

Ostapenko je prošle godine u finalu bila bolja od Simone Halep, ali je sada već stala na prvom koraku. 

„U početku sam bila OK, ali je kasnije bilo sve lošije. Osećala sam da nisam to ja na terenu. Pokušavala sam da se borim do poslednjeg poena, ali je ona igrala veoma defanzivno, a ja sam pravila neiznuđene greške, što inače ne radim. Danas mi dan nije počeo na lep način i mogla sam da pretpostavim da će se nešto ovako dogoditi, ali sam se trudila da budem pozitivna. Ali na kraju to nisam mogla“, istakla je Letonka.

Peta teniserka sveta nije želela da ulazi u detalje i govori šta je tačno krenulo po zlu.

„To je nešto lično, probudite se i niste u dobrom raspoloženju, nešto nije bilo kako treba i zbog toga ste besni na treningu. Odete na teren, pokušate da budete pozitivni, ali sve ode u drugom pravcu, zatim izgubite meč i niste više pozitivni. Pokušaću da zaboravim poraz, igraću u dublovima, a onda ću se sledeće godine vratiti jača. Posle Rima sam bila povređena i da – nisam se osećala danas 100 posto dobro. Sada sam razočarana i veoma ljuta, volela bih kada bih mogla da vratim vreme“, dodala je Ostapenko.