Kiša smeta Nadalu, Novak dobio rivala za drugo kolo

ATP 28. maj 201821:04 > 21:08
Adam Pretty/Getty Images

Već drugog dana takmičenja, organizatori na Rolan Garosu imaju problem sa kišom. Šest mečeva je prekinuto, a nekoliko nije ni počelo, računajući i mušku i žensku konkurenciju. Program za ponedeljak je i definitivno otkazan i mečevi će biti nastavljeni u utorak.

Cameron Spencer/Getty Images

Najzanimljiviji prekinuti meč u muškoj konkurenciji je duel Rafaela Nadala i Simonea Bolelija. Nadal je u trenutku prekida vodio sa 2:0 u setovima, ali je Boleli imao 3:0 u trećem setu, uz jedan brejk.

Prvi set je Nadal rešio jednim brejkom, u samom finišu seta za 6:4. U drugom setu je Boleli prvi napravio brejk i poveo sa 2:0 i 3:1, ali je nakon toga Nadal zagospodario terenom, osvojio pet vezanih gemova i poveo sa 2:0 u meču.

Prekinuti su i mečevi Ebden – Fabijano (treba da se odigra još peti set), Izner – Rubin (Amerikanac vodi 2:0), Sousa – Pelja (Pelja vodi 2:0, Sousa u trećem setu ima 3:2, bez brejka) i Sebaljos – Sugita (Sebaljos vodi 1:0, igra se taj brejk drugog seta u kome Sugita vodi 2:0 sa mini brejkom).

Ranije tokom dana, turnir je završen za Stena Vavrinku i Davida Ferera od koga je nakon pet setova bolji bio kvalifikant Jaume Munar koji će biti naredni protivnik Novaka Đokovića.

Dušan Lajović i Borna Ćorić su izborili plasman u drugo kolo, dok je poraz doživeo Mirza Bašić.

U drugom kolu ćemo između ostalih gledati i Benou Pera, Roberta Bautista Aguta, Žila Simona, Alberta Ramosa Vinjolasa, Sema Kverija, Dijega Švarcmana…