"Protiv Novaka u pet setova šansi praktično nema"

ATP 29. maj 201819:33 > 19:58
Clive Brunskill, Getty Images

Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal pobedio je u utorak Italijana Simonea Bolelija u prvom kolu Rolan Garosa, ali konferencija za medije nije mogla da prođe bez pitanja o Novaku Đokoviću, jedinom teniseru koji je "kralja šljake", uz Robina Soderlinga, pobedio na pariskoj šljaci.

Nadal je meč protiv Bolelija igrao tokom dva dana, pošto je u ponedeljak bio prekid zbog kiše, ali je dan kasnije slavio sa 6:4, 6:3, 7:6 (11-9).

„Bio je veoma agresivan, igrao je snažno, to nisam očekivao. Shvatio sam da moram da napadam, da imam pravi pristup, da budem pozitivan, da prihvatim kako se stvari odvijaju. Uspeo sam da pobedim i to je najvažnije. Dinamika je bila dobra, a ja se nadam da ću svakog dana igrati sve bolje i bolje. Do sada je bilo dobro, nadam se da ću sačuvati snagu. Danas sam se malo namučio, ali to je u prošlosti“, rekao je Nadal. 

Novinare je zanimalo i koji bi savet Nadal dao Davidu Fereru i Haumeu Munaru, koji su dan ranije izjavili da bi mogli da ga upitaju za savet u meču protiv Đokovića, koji se igra do tri dobijena seta. Taj savet sada treba samo Munaru, koji je eliminisao Ferera i igraće protiv Novaka u sredu. 

„Rekao bih da će biti veoma teško, veoma naporno. Šanse da pobedite su praktično nula. Treba da budete veoma realni znajući kakva je situacija, a onda da krenete odatle i na terenu uživate i da radite stvari na koje niste navikli. Mislim da je to najvažnije. Treba da prihvatite da je praktično nemoguće pobediti. Ali naravno, ne znate šta može da se dogodi. Bio sam u takvim situacijama, bio sam u mečevima koje nista mogli da dobijete. Ali treba da igrate dobro, bez razmišljanja, treba da budete fokusirani, uživate, igrate hrabro baš zbog toga što znate da je potpuno nemoguće“, dodao je Nadal.