Aleksandra: Ne znam kako sam se dovela u ovo stanje

Roland Garros 29. maj 201821:20 > 21:27
Bradley Kanaris, Getty Images Sport

Srpska teniserka Aleksandra Krunić nije bila zadovoljna posle poraza od Šuai Peng 6:3, 6:4, u prvom kolu Rolan Garosa.

Aleksandra još nema trijumf u glavnom žrebu u Parizu.

“Nije mi baš najbolji meč u karijeri. Ona je igrala pametno, držala me pozadi po bekhendu, a ja nisam mogla da izvučem težinu i brzinu lopte sada. Ne prijaju mi lopte ovde, teške su mi, osećam da su moje lopte spore, brz mi je teren i nizak odskok. Bila sam neodlučna u dosta navrata, kao da nisam imala plan“, rekla je Krunićeva i dodala:

“Kombinacija moje neodlučnosti i njene pametne igre je prelomila – držala me je visoko na bekhendu, nisam mogla da napadam, a ritern mi nije bio dobar i odmah sam bila u defanzivi. Servis mi takođe nije bio dobar, pogotovo drugi. Imala sam osećaj da treba nešto da promenim, da više udaram, ali em nisam bila dovoljno odlučna, em ne mogu toliko da udaram bekhendom koliko me je ona terala, nemam snage da konstatno ulazim i udaram bekhend“.

Fizičku spremu Aleksandra ističe kao jedan od osnovnih problema.

“Definitivno moram da ojačam, na tome i radim, ali ne koliko bih želela jer nije moguće dok sam na turnirima. Muči me desna ruka, slaba su mi leđa, u drugom setu sam osetila kako me leđa peku koliko sam nespremna da udaram u ovom ritmu. Ne znam kako sam se dovela u to stanje, iskrena da budem – da li sam igrala mnogo turnira, ne znam… Zapustila sam malo kondiciju, posle nisam imala prostora… Sada su mi noge bolje barem. Nisam bila ni fokusirana, ne znam da li mi fokus luta jer nisam fizički spremna“, zaključuje Krunićeva.

Aleksandra igra u dublu sa Katerinom Bondarenko, a plan je da brani titulu u Bolu pod uslovom da ne dogura daleko u parovima u Parizu.