Del Potro: Novak i Rim? Bio sam iznenenađen

Roland Garros 28. maj. 201917:22 > 17:25
Podeli:
Getty Images/ Adam Pretty

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro, koji se pobedom nad Nikolasom Đarijem 3:1 (3:6, 6:2, 6:1 i 6:4) plasirao u drugo kolo Rolan Garosa, istakao je da su na njegovu igru uticali vremenski uslovi i činjenica da nije poznavao svog protivnika.

Nisam bio sjajan od samog početka, zbog vremenskih uslova i zbog njegove igre. Nikada nismo igrali jedan protiv drugog ranije, pa sam pokušavao da pronađem ritam. Ali, u drugom setu sam počeo da kontrolišem meč i da igram malo bolje. Osećao sam se bolje i završio sam meč mnogo bolje nego što sam počeo“, istakao je Del Potro i dodao:

Povezano

On je napravio mnogo vinera, ali i mnogo grešaka. Ja nisam bio veoma solidan sa osnovne linije. Pokušavao sam da ubacim lopticu i da vidim šta će se desiti sa njegovim udarcima. Ali, u nekom trenutku sam počeo da igram agresivno i mnogo puta sam mu uzeo brejk. Mislim da moram da se popravim jer u normalnim okolnostima mečevi zavise od moje igre, ali to danas nije bio slučaj. Postoji još mnogo toga što moram da popravim“.

Upitan o meču sa Novakom Đokovićem u Rimu, kada je bio blizu pobedi, 30-godišnjak je rekao:

Mislim da sam tada iznenadio sebe i sve ljubitelje tenisa. To je bio sjajan meč, koji je trajao skoro tri sata. Veoma visok nivo za obojicu. Mislim da trenutno dobro igram, ali moj osnovni cilj je moje zdravlje i koleno. Radujem se da budem na sto odsto svoje snage u drugom delu godine“, zaključio je Del Potro.

Del Potrov protivnik u drugoj rundi, koja će biti odigrana 30. maja, biće Jošihito Nišioka.