Mladenovićeva: Prestanite da pričate o mojoj generaciji

Roland Garros 29. maj. 201920:08 > 20:11
Podeli:
Clive Mason/Getty Images

Francuska teniserka Kristina Mladenović očekivano nije bila mnogo raspoložena u razgovoru sa novinarima posle eliminacije sa Rolan Garosa.

Mladenovićeva je takmičenje na drugom Gren slemu završila u drugom kolu, porazom od Hrvatice Petre Martić. To ujedno znači da je Karolin Garsija ostala jedina Francuskinja koja bi u Parizu mogla da stigne do trećeg kola.

Povezano

Ukoliko Garsija, koja je u prestonici Francuske postavljena za 24. nosioca, savlada Anu Blinkovu iz Rusije, biće to treći put u poslednjih deset godina da je samo jedna domaća igračica stigla do trećeg kola. Mladenovićeva i Garsija su na poslednjih osam Gren slemova ukupno tri puta stigle do četvrtfinala, a kada je upitana da to prokomentariše, francuska teniserka je odgovorila:

U finalu Fed kupa smo, tako da mislim da je to pitanje pomalo čudno“.

Prethodnu generaciju Francuskinja predvodile su Marion Bartoli i Ameli Morezmo, koje su na svakom Gren slemu stizale do najboljih osam, a zajedno imaju tri titule.

Da li mislite da postoji problem generacije. Da li ste svesni da smo u finalu Fed kupa. Mislim da vaše pitanje nije prikladno“, rekla je Mladenovićeva.

Francuska će se u finalu elitnog takmičenja sastati sa Australijom, a prethodno su pre tri godine u borbi za titulu poražene od Češke, a tada su reprezentaciju predvodile upravo Mladenovićeva i Garsija.