Keš: Tim nije junior da bi se sklanjao Sereni

Roland Garros 3. jun. 201913:17 > 13:22
Podeli:
Clive Mason/Getty Images

Legendarni australijski teniser Pet Keš stao je na stranu Austrijanca Dominika Tima, koji je morao da skrati konferenciju za medije da bi Serena Vilijams mogla da održi svoju.

Sve se desilo posle njegovog meča trećeg kola Rolan Garosa sa Pablom Kuevasom iz Urugvaja, a Sereninog poraza od sunarodnice Sofije Kenin. Organizatori su želeli da učine Amerikanki uslugu da se ona što pre nađe pred novinarima, što se Timu nimalo nije svidelo.

Ne razumem, ozbiljno. Mislim, šta, dođavola? Ne, ali to je šala, stvarno… Moram da napustim sobu jer ona dolazi?“, rekao je Tim tada.

Povezano

Austrijski teniser je potom istakao da sve što se desilo pokazuje lošu stranu Serenine ličnosti i naglasio da svako mora da sačeka svoj red.

Svi su napravili grešku u tom slučaju. Dominik nije neki junior ili nepoznati kvalifikant. On je momak koji je stigao do finala Rolan Garosa prošle godine, do polufinala godinu dana ranije, u deset najboljih na svetu je, jedan je od favorita ovde“, rekao je Keš, „Ali, da Serena kaže da ulazi unutra bez obzira na sve, da li su organizatori to podržali ili ne, to je zaista pogrešno. I pokazuje izuzetno nepoštovanje. Dešava se previše često“.

Sa Kešom je saglasna i Anabel Kroft, koja je istakla da organizatori i Serena duguju izvinjenje austrijskom teniseru.

U pitanju je faktor straha. Činjenica je da su se uplašili da bi u slučaju da ne održi konferenciju odmah mogla da ode i novinari ne bi dobili njene izjave koje su im potrebne. Pitanje je ko se tu nešto pita. Pokazano je nepoštovanje prema momku koji je i dalje na turniru, a kakav god da je razlog, ona bi trebalo da bude primorana da sačeka dodatnih nekoliko minuta dok on ne završi. Ovde su obrnute uloge i trebalo je da nastane haos. Zgrožena sam kad pomislim na to. Duguju mu izvinjenje“, naglasila je Kroftova.

Tima u osmini finala Rolan Garosa kasnije tokom dana čeka susret sa Gaelom Monfisa iz Francuske.