Vondrušova: Ešli, hvala! Održala si mi lekciju tenisa

Podeli:
Clive Mason/Getty Images

Češka teniserka Marketa Vondrušova rekla je posle poraza u finalu Rolan Garosa od Ešli Barti da je zadovoljna svime što je postigla na gren slemu na šljaci, kao i da je u Parizu imala nezaboravno iskustvo.

Australijska teniserka Ešli Barti došla je do prve Gren slem titule u karijeri pošto je u finalu Rolan Garosa bila bolja od Čehinje Markete Vondrušove rezultatom 2:0 (6:1, 6:3).

Prvo želim da čestitam Ešli i njenom timu na pobedi. Održala si mi lekciju tenisa i hvala ti na tome. Ti si neverovatan igrač i još bolji čovek, zaslužila si ovo. Iako nisam pobedila, uživala sam na Rolan Garosu. Srećna sam i ponosna na sve što sam postigla ovde. Hvala svim sponzorima i organizatoru, uneli ste neke promene u turnir i svi smo zadovoljni i srećni zbog toga„, rekla je Vondrušova.

Hvala mom timu. Zdravo, mama! Radili smo naporno i neverovatno je to što smo postigli u Parizu. Zahvalna sam vam do neba, imate posebno mesto u mom srcu“.

Vondrušova je na taj način propustila prilku da postane prva tinejdžerka osvajačica Rolan Garosa još od 1997. godine i Ive Majoli. Barti je, sa druge strane, postala prva Australijanka koja je slavila u Parizu još od Margaret Kort 1973. godine.