"Skandal, drugačije bi odlučili da se ovo desilo Rafi"

Podeli:
Reuters, Marko Djurica

Teniski trener Petar Popović smatra da je odluka organizatora Rolan Garosa da diskvalifikuju Damira Džumhura nehumana.

Pet tenisera neće biti u mogućnosti da učestvuje u kvalifikacijama za Otvoreno prvenstvo Francuske zbog koronavirusa. Među njima je i Damir Džumhur čiji je trener Petar Popović dobio pozitivan nalaz.

„Damir nije pozitivan. Moj test je bio na granici između pozitivnog i negativnog. U poslednjih 35 dana sam testiran 20 ili 25 puta u SAD, Italiji, čak i ovde u Parizu, gde sam već šest dana. Ali pošto sam imao koronavirus pre dva i po meseca, imam antitela koja mogu da uzrokuju pogrešan rezultat“, rekao je Popović i objasnio kako je tekla procedura:

Povezano

„Doktor Bernar Montalvan mi je rekao da je na granici i da će im biti potrebno još nekoliko sati da odluče. Tako je i bilo, nisu mi uradili još jedan test. Smatram da je to greška. Nisu nam dali šansu da uradimo ponovo test i vidimo je li negativan. Čak sam tražio da uzmu bris iz nosa. Skoro sam sasvim siguran da je rezultat bio lažan. Žao mi je zbog Damira, dobro se pripremao. Sada neće moći da se takmiči, što je veliki skandal“.

Na pitanje da li je bio upoznat sa pravilnikom, Popović je odgovorio:

„Jesmo, ali nismo znali da neće biti ponovljenog testa. Smatram da je to nehumano. Osetili smo da smo mali i slabi. Siguran sam da bi sve bilo drugačije da je reč o nekom igraču iz vrha. Da se Rafa našao u ovoj situacji, uradili bi još neki test“.

Kvalifikacije za Rolan Garos su počele u ponedeljak, a od nedelje su na programu mečevi glavnog žreba.