Džumhur sprema tužbu

Roland Garros 22. sep. 202016:49 > 16:59
Podeli:
SK

Petar Popović dobio je negativan rezultat na testu na koronavirus u Beogradu. Zbog toga je Damir Džumhur najavio tužbu protiv Rolan Garosa. Organizatori su ga izbacili sa turnira jer je bio u bliskom kontaktu sa Popovićem, koji je navodno bio pozitivan na testu u Parizu.

Reuters, Marko Djurica

Odmah po objavljivanju rezultata u glavnom gradu Francuske, Džumhur je izjavio da je Popović „lažno pozitivan“, jer je već imao koronavirus i poseduje antitela. Džumhurov naredni korak je da pokuša da se nagodi sa organizatorima Otvorenog prvenstva Francuske. Ako do dogovora ne dođe, tužiće turnir.

Povezano

 Džumhur je objasnio kroz šta je prolazio u Parizu.

Petar i ja smo zajedno od restarta sezone. Uradili smo između 15 i 20 testova i rezultati su svaki put bili negativni. Imali smo i dva testa u Rimu, kao i jedan u Parizu. I svi su naravno negativni. U nedelju su nam javili da je Petrov poslednji test na granici da bude pozitivan“ izjavio je Damir medijima u Bosni i Hercegovini.

Organizatori nisu imali nimalo razumevanja za Džumhura.

Pokušali smo da im objasnimo da ljudi sa antitelima dobijaju često lažno pozitivan rezultat. Nisu hteli da nas slušaju. Mene su odmah izbacili sa turnira zbog bliskog kontakta sa Petrom. Naravno da sam bio šokiran, jer je ovo moj omiljeni turnir. Boli me strašno, jer sam nepravedno izbačen„, kaže Džumhur.