Mekinro: Rafa je konačno ranjiv na Rolan Garosu

Roland Garros 26. sep. 202011:53 > 11:58
Podeli:
Martin Sidorjak/Getty Images

Legendarni američki teniser Džon Mekinro rekao je da veruje da bi ove godine mogao da dođe kraj vladavini Rafaela Nadala na Rolan Garosu.

Nadal je 12 puta slavio na pariskoj šljaci, na kojoj je u prethodne tri godine bio nezaustavljiv.

Povezano

Međutim, Španac je takmičenje na Mastersu u Rimu, poslednjoj proveri pred Rolan Garos, iznenađujuće završio u četvrtfinalu, a prethodno je odlučio da ne brani titulu na US Openu. A pošto su najbolji teniser sveta Novak Đoković i osvajač US Opena Dominik Tim u odličnoj formi i među favoritima su za trofej u Parizu, Mekinro veruje da je za njih, ali i još neke igrače, ovo sjajna prilika da pobede Nadala.

Smatram da je Rafa igrač koji voli da odigra nekoliko mečeva da bi iz njih dobio samopouzdanje. Ali, pošto je poslednjih meseci bilo malo tenisa, a i odlučio je da ne ode u Njujork, imao je tek nekoliko mečeva, tako da je sve nepredvidivo. Zbog celokupne situacije, pandemije koja je zahvatila ceo svet, Rafa je ranjiviji. Tu je i zakon brojeva, Rafa je osvojio titulu 12 puta, pomislili biste da će se u nekom trenutku ohladiti i neće moći da igra onako kako smo navikli. Zbog toga mislim da su vrata otvorena, posebno otkako nas je sve pogodila ova luda pandemija pogodila“, naglasio je Mekinro.

Mekinro, osvajač sedam Gren slem titula, istakao je da stoji da je Nadal favorit u Parizu, ali da veruje da je njegova igra prethodnih godina ostavila posledice.

Martin Sidorjak/Getty Images

Ova pandemija je nešto sa čim se igrači nikad nisu ranije suočili. Mnogi se muče, pokušavaju da igraju turnire koje u normalnim okolnostima ne bi. Drugi su odlučili da se kockaju, da, na primer, igraju samo u Rimu, kao i momak koji je Rolan Garos osvojio 12 puta. Pretpostavilo da će imati manje samopouzdanja, ali se iznova i iznova pokazao u pet setova na Rolan Garosu, najteži je zadatak za njegove rivale da ga pobede tamo, tako da će to nešto što mu ide na ruku. Čini se da dokle god da igra favorit je, ali sve to šta je radio prethodnih godina je sigurno ostavilo trag“, rekao je Mekinro.

Amerikanac je istakao da Rafa sigurno veruje da može do 13. titule jer da je suprotno ne bi ni igrao u Parizu.

Osvojio je taj turnir 12 puta, u nekom trenutku će tom nizu doći kraj. On izgleda kao Supermen, mi svi čekamo i čekamo da se to desi. Sve se svodi na tu želju, čini se da je on ima. I dokle god da je tako, biće teško pobediti ga. Pretpostavljam da onog trenutka kada pomisli da ne može da pobedi neće ni igrati jer neće ni biti smisla. Niko ga svakako neće dostići, tako da je u veoma dobroj poziciji“, naglasio je Mekinro.

Rolan Garos, koji će ove godine biti poslednji Gren slem sezone, počinje u nedelju.