Milojević blista: Najbolji meč i najvažnija pobeda!

Roland Garros 28. sep. 202021:52 > 21:55
Podeli:
Srdjan Stevanovic, Getty Images Sport

Srpski teniser Nikola Milojević bio je izuzetno zadovoljan posle prve pobede u karijeri na Gren slemu.

Milojević, 144. igrač sveta, na startu Rolan Garosa napravio je veliko iznenađenje i savladao Filipa Krajinovića (29. na listi) sa 3:1 u setovima.

Povezano

Nije bio savršen meč, bilo je uspona i padova sa obe strane. Ali ovi bitni momenti u 3. i 4. setu su bili jako dobri. Na počecima sam bio dosta mentalno i fizički čvrst i to se ispostavilo presudnim. Definitivno najbolji meč i najvažnija pobeda. Kao što rekoh, gledaću da to sada stavim iza sebe i da zadržim samopouzdanje da se što bolje fizički oporavim i sveže uđem u novi meč„, rekao je 25-godišnji Beograđanin, koga u drugoj rundi čeka okršaj sa Slovencem Aljažom Bedeneom.

Nikola je do premijernog plasmana u glavni žreb nekog Gren Slema stigao kroz kvalifikacije.

U njima je pokazao da je izuzetno napredovao u različitim segmentima i da se ravnopravno može boriti na najjačim turnirima.

Fizički sam napredovao, sa servisom i forhendom, što mi u kombinaciji sa dobrom kretnjom omogućava da budem agresivan, u čemu nisam bio konstantan ranije. Uvek sam igrao dosta dobro iz kontre, ali ofanzivniji deo je falilo i dosta se radilo na tome poslednjih godinu dana. Vrlo sam zahvalan na stručnom radu kondicionog i teniskog trenera, mislim da zajedno sa njima i nekim mojim trudim smo postigli ovo i ovo je samo podsrek za dalje„, istakao je Milojević.