Izazovi za Vavrinku i Serenu i jedna "niska" preporuka

Podeli:
Getty Images/Shaun Botterill

Okršaj dve mame, derbi drugog kola u muškoj konkurenciji, ponovo Iga Švjontek i jedan posebni duel za posebne teniske sladokusce, to su predlozi za četvrti dan Rolan Garosa.


Cvetana Pironkova – Serena Vilijams

Sudar dve majke i repriza četvrtfinala US opena u kojoj je Bugarka osvojila prvi set i posle pala. Ni jednoj ni drugoj šljaka nije omiljena podloga, a u prvoj rundi Pironkova je delovala bolje u sudaru sa Petković u odnosu na Vilijams koja je umalo izgubila set od Kristi An.

Cvetana igra potpuno rasterećeno i to se vidi u svakom njenom pokretu, ali i Serena bi trebalo da je u Parizu nešto opušteniji – jeste, žarko želi 24. Gren slem titulu, ali na Rolan Garosu njen poraz uvek manje iznenađuje. Možda joj to i pomogne.

Prognoza: Ponovo će se igrati tri seta i očekujem da Serena ponovo pronađe put do pobede.

Stan Vavrinka – Dominik Kepfer

Nemca sam zapamtio još prošle godine, kada je u Njujorku došao do osmine finala i namučio Danila Medvedeva. Levoruk, odlično se kreće, ali voli i da napadne, fino traži uglove i emotivan je – sve to znači veliku verovatnoću da će vam biti zanimljivo dok ga gledate.

Ima 26 godina, ali relativno kasno se ozbiljno posvetio tenisu, završio je i fakultet, tako da nemojte da vas začudi ako se približi Top 30. U Rimu je u četvrtfinalu namučio Đokovića, u Hamburgu dobio Nišioku i igrao tri seta sa Bautistom, tako da sa velikim samopouzdanjem i rasterećen dočekuje sudar sa Vavrinkom.

Stan je rekao da mu hladni uslovi odgovaraju, jedan je od retkih koji ima dovoljno snage da probije protivnika i po tako sporom terenu, ali Vavrinkin ritern nije takav da u kontinuitetu kažnjava Kepferovu slabost – drugi servis.

Prognoza: Vavrinka je i dalje Vavrinka, ali očekujem dug meč, možda i svih pet setova.

Getty Images/Shaun Botterill

Su-Vei Hsije – Iga Švjontek

Najavio sam mnogo uzbudljiviji okršaj Švjontek sa Vondrušovom, ali Poljakinja je počistila sa terena Čehinju i dokazala da stvarno može da igra na razne načine. Iga poseduje fini osećaj za loptu, ali sa Hsije neće želeti previše da uđe u nadmudrivanja tog tipa jer je harizmatična veteranka sa Tajvana majstor za te vrste nadigravanja.

Očekujte mnogo slajsova i drop šotova, korišćenje svakog kutka terena, ali i Švjontek koja će povremeno želeti da skrati poene i da brzo napadne.

Prognoza: Hsije ume da se zavuče pod kožu protivnicima, ali Švjontek ide dalje.


Igo Gaston – Jošihito Nišioka

Ovo je sudar za posebnu vrstu ljubitelja tenisa. Dvojica niskih, levorukih tenisera koji fantastično pokrivaju teren – Francuz (173cm) koji tek ima 20 godina i još i te kako može da opravda svetle prognoze na srčanog Japanca (170cm) koji zajedno sa Švarcmanom negira teoriju da su fizikalije i visina sve važniji faktor u tenisu.

Prognoza: Nišioka je svakako bliži pobedi, ali ovde prognoziram nekoliko razmena sa 20+ udaraca, možda i sa 30+.