Poraz posle 5:1 i 40-0, uz kontroverzu turnira! (VIDEO)

Roland Garros 29. sep 202018:14 > 18:15
Podeli:
Getty Images/Clive Brunskill

Nemačka teniserka Laura Zigemund pobedila je Kristinu Mladenović sa 7:5, 6:3 u meču sa jednim neverovatnim preokretom i spornom situacijom o kojoj svi raspravljaju.

Mladenovićeva je u prvom setu vodila sa 5:1 i 40-0, ali je uspela to da ispusti – izgubila je prvi set uprkos tome što je imala čak sedam set lopti. Jednu od njih zapravo je realizovala – oštre komentare izazvao je kontroverzni detalj u kojem je loptica dvaput pala na zemlju pre nego što ju je Nemica udarila.

„Bila je to set lopta, samo sudija to nije video od svih ljudi. To jeste bila tačka preokreta, trebalo je da bude 6:1. Ona bi bila najkorektnija teniserka na Turu da je priznala, ali nije to uradila, nisam ni očekivala. Da jeste, mnogo bih je poštovala“, prokomentarisala je Kristina spornu situaciju.

Poen je dodeljen Zigemund, ona je preokrenula i potom posle velike borbe osvojila i drugi set.

„U tom trenutku trčim u punoj brzini i bila bih ljuta na sebe da sam priznala, pa da posle vidim na snimku da nije dvaput odskočila. Bilo je gusto, nije bio neki trag koji može da se vidi jasno. Sudija je zato tu, ona je trebalo da vidi šta se tačno dogodilo“, kaže Nemica.

Julija Gerges pobedila je Alison Risk i biće sledeća protivnice Zigemund.

https://twitter.com/MattRacquet/status/1310919203424292865

Fiona Fero savladala je Heder Votson 7:6, 6:4, nema više britanskih predstavnika u singlu, Ons Žebur je preokrenula u duelu sa Zarinom Dijas, dok je Sofija Kenin takođe u tri seta bila bolja od Samsonove. Ribakina je prepustila samo tri gema Kirstei.