Verdasko: Ubili su mi volju za tenisom

Roland Garros 30. sep. 202013:05 > 13:17
Podeli:
Justin Setterfield/Getty Images

Fernando Verdasko najavio je da će tužiti organizatore Rolan Garosa, pošto su ga izbacili sa turnira zbog pozitivnog testa na koronavirus. Španac tvrdi da je nalaz bio „lažno pozitivan“ i ima dokaz da su mu svi testovi pre i posle toga bili negativni.

REUTERSHannah Mckay

U Pariz je Verdasko stigao bez ikakvih simptome bolesti. Međutim, posle prvog pozitivnog nalaza, odmah je sa još šestoricom igrača diskvalifikovan. Nisu mu dozvolili da uradi novi test. Uradio ga je u privatnoj režiji i bio je negativan.

Želim da tužim organizatore“, rekao je Španac za radio Kadena Ser, „Niko ne može da veruje da turnir kao što je Rolan Garos uradi ovo. Nema ovo nikakve veze sa novcem, već sa činjenicom da su me oštetili kao osobu i profesionalca“.

Povezano

Skoro kroz istu priču je prošao Damir Džumhur, s tim da je momak iz Sarajeva izbačen jer je bio u bliskom kontaktu sa trenerom Petrom Popovićem. Ispostavilo se da je i Popović bio „lažno pozitivan“. Da sve bude gore po Verdaska, dan posle njegove eliminacije dozvoljeno je igračima da urade drugi test. Ukoliko je nalaz negativan, mogu da nastave da igraju.

To me još više razljutilo. Iskreno ne znam ni da li ću se vraćati na teren do kraja godine. Ubili su mi volju za tenisom. Organizatori Rolan Garosa rade šta hoće, bez imalo poštovanja. Igrači nemaju nikakva prava. Možete da mislite kako se osećam, kao neko ko je 16 puta učestvovao na ovom turniru“, izjavio je 36-godišnji Verdasko.