A kako drugačije? Zverev pobedio u pet setova

Roland Garros 30. sep. 202021:11 > 21:22
Podeli:
Shaun Botterill, Getty Images Sport

Nemački teniser Aleksander Zverev ponovo je na Rolan Garosu odigrao meč u pet setova. I ponovo je slavio, ovog puta protiv domaćeg igrača Pjer-Iga Erbera 2:6, 6:4, 7:6, 4:6, 6:4.

Zverev, Rolan Garos i pet setova, to je ta kombinacija. Gotovo da nema ništa prirodnije. Jer u poslednje dve godine ovo je nemačkom teniseru bio ukupno 12. meč na pariskoj šljaci i čak šesti koji je završen u pet setova. I svih šest je dobio.

Za razliku od nekih ranijih mečeva ovde nije gubio 2:0 ili 2:1, već samo posle početnog seta, koji je odigrao ispod svog nivoa, izgubivši dva brejka. I u narednom je gubio 4:1, ali onda se probudio. Osvojio je sledećih pet gemova za izjednačenje u setovima, a u trećem je slavio posle taj brejka 7:5.

Taman kada se činilo da je stabilizovao servis, u četvrtom setu ponovo je „krenuo iz minusa.“ Erber je uz dupli brejk poveo 4:1. Jedan je Zverev vratio, ali nije drugi i Erber je uveo meč u peti set. Tek u njemu je nervoza servera došla do izražaja. Zverev je prvi došao do brejka i poveo 3:0, ali je Erber uzvratio za 3:3. Potom je dva gema vezao Zverev i dobio priliku da servisom završi meč. Ali nije mu se dalo, jer mu Francuz nije dopustio čak ni meč loptu i smanjio na 5:4. Ipak, Zverev je meč završio na servis protivnika i uz dosta muke, po svom običaju, probio se do trećeg kola.

Tamo će mu rival biti Italijan Marko Čekinato, koji je u četiri seta savladao Londera 6:3, 6:2, 5:7, 6:2.