Koko ispala od 159. na svetu Garsija rutinski

Roland Garros 30. sep. 202021:30 > 21:34
Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Poznati su svi učesnici trećeg kola gornje polovine žreba ženskog singla Rolan Garosa. Poslednje dve teniserke koje su se plasirale među 32 najbolje su Karolin Garsija i Martina Trevisan.

Posebno impresivna bila je Italijanka 159. na svetu, koja je posle preokreta izbacila 108 mesta bolje plasiranu Kori Koko Gof. Amerikanka je dobila prvi set 6:4, a u drugom je Trevisan uzvratila 6:2. A onda je odigran epski treći set. Gof je prva došla do brejka i povela 3:2, ali Italijanka je odmah uzvratila i izjednačila. I ne samo to, već je vezala dva gema i došla u priliku da servira za meč. Tada Gofova uspeva da, posle četiri propuštene brejk lopte, od čega tri vezane, napokon dođe do brejka, a u narednom gemu i do poravnanja na 5:5. Ipak, naredna dva gema vezuje Trevisan i ostvaruje verovatno pobedu karijere.

Ona će se u narednom kolu sastati sa Grkinjom Sakari. A u treće kolo plasirala se i Karolin Garsija, koja je u dva seta savladala Beloruskinju Aliaksandru Sasnovič 7:6, 6:2. Naredna protivnica biće joj Eliz Mertens.