Dan VI: Timov test, Simonin revanš, Sašin test i Bušar

Podeli:
Julian Finney/Getty Images

Šestog dana Rolan Garosa donosimo vam tri predloga zanimljivih mečeva – finaliste US opena, jedan od derbija u ženskoj konkurenciji i povratnicu Bušar.

Dominik Tim – Kasper Rud

Bio bi pravi greh da je Norvežanin ispao od Tomija Pola, ovako je uspeo sebe da nagradi za izvrsna izdanja u Rimu i Hamburgu, a nagrada je sudar sa osvajačem US opena. Obojica više vole sunčane uslove i viši odskok lopte, ali Rud bi na papiru trebalo da može da se nosi sa Timom barem u određenom periodu meča.

U početku meča sa Čilićem i finišu meča sa Sokom bilo je padova kod Dominika, ali generalno deluje i fizički i emotivno sveže posle titule u Njujorku.

Prognoza: Da je Rud odmorniji, dao bih mu set bez razmišljanja. Ovako mu ipak dajem set, ali nisam toliko siguran.


Simona Halep – Amanda Anisimova

Mlada Amerikanka prošle godine stigla je do polufinala Rolan Garosa usput pobedivši upravo Halepovu. Nedugo zatim preminuo joj je otac, od tada razumljivo oscilira, ali u Parizu ponovo deluje zastrašujuće i zbirno je izgubila četiri gema u prva dva meča.

Novi sudar suprotnih stilova igre i shvatanja tenisa, a u ovom slučaju sporiji uslovi trebalo bi da odgovaraju Halepovoj – s vremena na vreme će diktirati Rumunka poene, ali sada će Anisimovoj biti mnogo teže da je probije nego lani.

Prognoza: Prošle godine Simona je odigrala jako stegnut meč, sada to neće ponoviti. Očekujem pobedu Halepove, u tri seta.


Aleksander Zverev – Marko Čekinato

Kada gubi, Zverev igra napadački i tek onda čovek shvati koliko mu je visok plafon. Kada vodi, prepasivan je neodlučan i kao da čeka da mu poeni sami dođu. Protiv Erbera je jedva izvukao živu glavu, Italijan jeste potpuno drugačiji profil protivnika i tačno ono što ne treba Nemcu posle dugog meča.

Čekinato je 2018. godine igrao polufinale, osim toga nije dobio nikad meč u glavnom žrebu Pariza, ali sada je prošao kvalifikacije, potom De Minora i Londera i ponovo podseća na čoveka koji ima potencijal za Top 30-40.

Prognoza: Ovo je dobar test za Zvereva. Pobediće, ali biće mučenja. Opet.

Iga Švjontek – Judžini Bušar

Već sam nekoliko puta pisao o raznovrsnosti u igri Poljakinje, njenoj kombinaciji snage i osećaja. Sa druge strane, biće zanimljivo videti Kanađanku u trećem kolu Slema prvi put još od Australijan opena 2017. godine (dobila je Gavrilovu i Kalinskaju). Nekada je Bušar igrala finale Vimbldona, i polufinale u Parizu, ali ti dani su prošlost.

Prognoza: Bušar će morati sve da pogađa da bi prošla Švjontek, a to će se teško desiti. Poljakinja ide dalje.