Milojević: Nadam se da greške neću ponavljati

Roland Garros 1. okt. 202019:38 > 19:40
Podeli:
Getty Images/Srdjan Stevanovic

Srpski teniser Nikola Milojević izgubio je od Aljaža Bedenea sa 7:5, 2:6, 6:1, 7:6 (7-4) u drugom kolu Rolan Garosa, ali zadovoljan je urađenim u Parizu i cilja plasman u Top 100 na ATP listi.

„Bedene je zaista odlično servirao, precizno i jako, bolje nego Filip. Samim tim sam i ja imao manje šansi da budem ofanzivan u njegovim gemovima i da koristim forhend na kojem sam mnogo radio i koji je napredovao u poslednje vreme. To je stvaralo pritisak na mom servisu… Voleo bih da sam forhendom uspeo više da mu naštetim, ali i procenat prvog servisa nije mi bio dovoljno visok kako bih mogao to da promenim. Bio sam u defanzivi i veći deo svojih gemova, što je opasno protiv ovako iskusnih igrača“, kaže Milojević.

Pogotovo je prvi i četvrti set mogao drugačije – na 5:5 u prvom setu i brejk lopta slab ritern, zatim i taj brejk četvrtog seta i tri greške od 4:4.

Povezano

„To će mi biti iskustvo za budućnost, nadam se da neću morati da ponavljam neke stvari kako bih ih savladao. Ovo mi je prvi glavni žreb Gren slema, a nije uticalo mnogo na mene osim nekih kratkih intervala. Danas jeste više bilo takvih momenata, ali nisam imao mnogo prilika da igram sa visokorangiranim igračima na Slemu. Bilo je i tehničkih stvari koje su uticale na mentalni aspekt“.

Milojević će biti 131. na svetu, što mu je novi rang karijere – sledeći cilj je Top 100, ali novi sistem bodovanja to otežava.

„Da, sada kako stoje stvari, mogu samo da se osvajaju bodovi, nema mnogo padanja. Do kraja sezone ima četiri turnira, to nije inače situacije u oktobru. Probaću da upadnem u kvalifikacije nekog od preostalih ATP turnira, povukao sam samopouzdanje posle ovog turnira i to će mi koristiti“, zaključuje Milojević.