Anderson: Ne razumem strategiju Đokovića i PTPA

Podeli:
Getty Images/Clive Brunskill

Posle trijumfa nad Dušanom Lajovićem u drugom kolu Rolan Garosa, Kevin Anderson je govorio o udruženju Profesionalnih teniskih igrača (PTPA), na čijem su čelu Novak Đoković i Vasek Pospišil. Dvostruki gren slem finalista kaže da mu nije jasno zašto je udruženje formirano.

Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Iskreno ne razumem, koja je njihova dugoročna strategija. Mnogo je pitanja na koje nema odgovora. Teniseri imaju mnogo obaveza, biće veliki izazov da izdvajate mnogo vremena za aktivnosti van terena. Nadam se da ćemo kako vreme odmiče bolje razumeti tačne ciljeve PTPA. Iskreno i ne znam kako će braniti interese tenisera ako nisu u sistemu Tura. Sada imamo Savet, koji zastupa igrače”, rekao je Anderson.

Povezano

Južnoafrikanac, trenutno potpredsednik Saveta igrača, jedan je od potpisnika pisma igrača, koji ne žele da se priključe PTPA. Tu grupu predvode Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Ne vidim način da Savet igrača deluje zajedno sa PTPA. I ja mislim da mnoge stvari treba da se poprave. Mislim da novi menadžment ATP tura ima odlične ideje. Mi ćemo kroz Savet jasno reći da ih podržavamo, ali i ukazati na stvari koje trebaju da se promene”, kaže Anderson.

Članovi Saveta igrača Džon Izner i Sem Kveri su podneli ostavke, a očekuje se da to ozvaniče i Đoković, dosadašnji predsednik i Pospišil.

Ne možete da sedite i Savetu i u PTPA. To je malo kontradiktorno. Prvi sam koji kaže da nije sve savršeno, ali moramo da damo šansu da se to popravi kroz institucije koje imamo” zaklučio je 34-godišnji Anderson.