Nadal: Uslovi nisu isti, ali strast i motivacija jesu

Roland Garros 2. okt 202022:14 > 22:15
Podeli:
Getty Images Clive Brunskill / Staff

Španski teniser Rafael Nadal istakao je posle pobede nad Stefanom Travaljom 3:0 i plasmana u narednu rundu da sve bolje igra i da se nada da će u istom maniru nastaviti dalje.

Drugi reket sveta slavio je posle sat i 37 minuta rezultatom 6:1, 6:4, 6:0.

Povezano

Moj protivnik je, po mom mišljenju, veoma dobro igrao. Imao je odlično izdanje u Rimu i ovde je osvojio dva meča protiv Pabla Anduhara i Nišikorija. Izašao sam na teren sa najvećim poštovanjem i sa ciljem da pružim svoju najbolju igru. Kao što sam ranije rekao, napravio sam korak napred na mnogo načina. On je odigrao odličan drugi set, bio je blizu, ali sam ja uspeo da pronađem svoju igru. Srećan sam zbog toga. Ne osećam da sam toliko dominantan. Iako rezultat to govori, igra je druga priča. Svaki meč ponaosob je novi izazov“, istakao je Nadal.

Rolan Garos je ove godine drugačiji po mnogo čemu, ali Španac i dalje teži ka istoj stvari.

Izazovi su uvek isti. Dolazim ovde sa istim ciljem, strašću i motivacijom. Sa druge strane, sigurno je da su uslovi sa kojiima se sada suočavamo potpuno drugačiji od onih na koje smo navikli na Rolan Garosu. To je istina. Naravno da je idealna situacija drugačija. Ali, tu smo gde smo. U svakom trenutku moramo damo sve od sebe. Srećni smo zbog toga što uopšte možemo da igramo tenis u uslovima u kojima se svet trenutno nalazi. Toliko mnogo ljudi pati. Mi barem možemo da se potrudimo i da napravimo dobar šou za sve one koji su u svojim domovima, zar ne? Ovde sam da bih pružio najbolje od sebe. Danas je bio veoma dobar meč za mene i nadam se da ću nastaviti.“

U narednom kolu Španca očekuje mladi i razigrani Amerikanac Sebastijan Korda, koji je svojoj mački dao ime po ‚kralju šljake‘ – Rafa.

To prvo znači da sam predugo na TV, a i da imam 34 godine, što nije posebno lepa činjenica. Ali, srećan sam da čujem to. On je odličan igrač. Mladić sa mnogo snage. Mislim da je pred njim sjajna budućnost, ali nadam se ne još. On ima neophodne karakteristike da postane velika zvezda ovog sporta. Biće to težak meč. Moram da budem spreman za borbu“.

Sebastjanov otac Petr osvojio je Gren slem 1988. godine.

Da, često sam ga gledao na TV kako igra. Igram tenis od treće godine i pratio sam mečeve na TV. Naravno da znam njegovog oca i koliko je bio dobar“, zaključio je 34-godišnjak.