Halep: Bilo bi sjajno da se RG igra dva puta godišnje

Roland Garros 3. okt 202011:33 > 11:35
Podeli:
REUTERS/Charles Platiau

Rumunska teniserka Simona Halep rekla je da podjednako uživa da igra na Rolan Garosu u kasno proleće i ranu jesen.

Halepova je u petak prošla u četvrto kolo na poslednjem Gren slemu sezone pošto je deklasirala Amerikanku Amandu Anisimovu, kojoj je prepustila samo jedan gem. Trenutno druga teniserka sveta je pre pre dve godine slavila u Parizu i tako došla do svoje prve Gren slem titule. Drugu je osvojila godinu dana kasnije na Vimbldonu.

Posle trijumfa nad Anisimovom, upitana kada joj se više sviđa da igra Rolan Garos – u maju i junu ili u ovo doba godine, Rumunka je rekla:

Sviđa mi se i jedno od drugo. Ako bi bilo moguće da se jedan igra u maju, drugi u septembru, to bi bilo sjajno”.

Halepova je posle pauze zbog koronavirusa propustila turnire u Sjedinjenim Državama, a pre Rolan Garosa je igrala samo u Rimu i Pragu, gde je stigla do trofeja. Još pre nekog vremena Rumunka je rekla da je tokom karijere bila izuzetno samokritična i da je potom odlučila da bude srećnija i pozitivnija, kao i da se smeje više. To je i ispoštovala u petak kada je obeležen Svetski dan osmeha, pošto joj je na konferenciji postavljeno pitanje da li se više smeje jer pobeđuje ili zapravo više pobeđuje jer se smeje.

Pobeđujem više jer se smejem. Kao što sam rekla pre nekoliko dana, moj život više ne zavisi od teniskog meča. Uživam, srećna sam van terena. I to je dobar razlog za igru na terenu”, naglasila je Halepova.

Simonu u borbi za četvrtfinale čeka susret sa Poljankinjom Igom Švjontek.