Đoković se oko 15.00 bori za četvrtfinale RG

Podeli:
Getty Images/Shaun Botterill

Novak Đoković igra sa Karenom Hačanovom u osmini finala Rolan Garosa, a taj okršaj na programu je u ponedeljak treći po redu na stadionu Filip Šatrije – program počinje u 11.00, a prethodno igraju Kvitova – Žang i Dimitrov – Cicipas.

Dakle, Novaka na terenu možemo da očekujemo oko 15.00, verovatno i nešto kasnije.

„Igrali smo četiri puta, izgubio sam jednom u Bersiju, ali uslovi su potpuno drugačiji nego tada. Bilo je 50-50 Garin ili on, Čileanac je imao neke dobre rezultate na ovoj podlozi, tako da je to bila odlična pobeda za Hačanova. Ovi uslovi mogu čak i da mu odgovaraju jer on voli malo niži odskok. Namešta se po čitavom terenu za forhend, traži ga i želi njime da diktira. Ima jak i prodoran prvi servis, iz bekhenda igra ravno i čvrsto. Kompletan igrač, kretanje mu je malo sporije, moja taktika jeste da ga nateram da se kreće i da mu ne dajem isti tempo“, rekao je Novak.

Povezano

Đoković je izgubio samo 15 gemova u prva tri meča, a Hačanov je u trećoj rundi pobedio Garina u četiri seta, prethodno se mučio sa Veselim u četiri seta, dok je na startu bio bolji od Majžaka u tri seta.

„Biće to naš prvi susret na šljaci. Mada on igra dobro na svakoj podlozi. Dokazao je to mnogo puta. Trudiću se da se pripremim najbolje što mogu. Boriću se za svaki poen. Biće interesantan meč, veliki izazov za mene“, kaže 24-godišnji Rus i dodaje:

„Moraću da držim isti nivo sve vreme. Naravno to nije lako, uslovi su spori. Ne smem da budem iznenađen ni ako izgubim nekoliko gemova čak i ako dobro serviram. Ali ponavljam, moraću da verujem u sebe, svoju igru. Radujem se tom meču. Videćemo“.

Poslednji meč na Šatrijeu jeste duel domaće nade Fione Fero i šampionke Australijan opena Sofije Kenin, a na stadionu Suzan Lenglen sa početkom od 11.00 igraju Rubljov – Fučovič, Žebur – Kolins i Karenjo Busta – Altmajer.