Cicipas na mukama u prvom kolu, ali „okrenuo“ Musetija

Roland Garros 25. maj 20220:391 komentar
Podeli:
REUTERS/Juan Medina

Prošlogodišnji finalista Rolan Garosa Stefanos Cicipas zaobilaznim putem je došao do drugog kola turnira ove godine.

Morao je Grk da odigra pet setova i napravi veliki preokret protiv Lorenca Musetija, ali je na kraju slavio rezultatom 5:7, 4:6, 6:2, 6:3, 6:2. Meč je trajao tri sata i 36 minuta.

Poveo je Cicipas u prvom setu 4:1, uz brejk, imao dve brejk lopte za vođstvo 5:1, ali je nakon toga pretrpeo prvi od dva brejka u setu i Museti je stigao do 3:4 nakon čega je u najdužem gemu seta uspeo da sačuva poen na svoj servis. Prvi set rešen je brejkom u 11. gemu.

U drugom setu Cicipasa nigde nije bilo u prva četiri gema, Musetoi je uz dva brejka poveo 4:0 i mogao da ode i na 5:0. Cicipas je u nastavku vratio jedan brejk i spasio tri set lopte, ali je ipak gubio 2:0 u setovima.

I onda se probudio. Svi gemovi u trećem setu bili su kratki, a Grk je smanjio na 2:1 samo jednim brejkom.

U četvrtom setu se vodila veća borba. Cicipas je došao do brejka, Museti je uzvratio, ali je u šestom gemu Grk ponovo nadigrao rivala u njegovom servis gemu i to je bio presudan momenat. Museti je malo produžio ovaj set spasivši dve set lopte u osmom gemu, ali je u sledećem sve bilo gotovo.

Kako će se odvijati peti set mogli smo da naslutimo već u prvom gemu kada je Cicipas napravio brejk, pa uskoro dodao još jedan za vođstvo 4:1.

Museti je uspeo samo da spasi dve meč lopte na svoj servis u sedmom gemu, ali se neizbežno dogodilo već u naredno.

Cicipas će u drugom kolu igrati protiv kvalifikanta Zdeneka Kolara koji je u utorak izbacio Luku Puija.

Komentari

Vaš komentar