Conga: Igrao sam baš kao što sam tokom cele karijere

Podeli:
Žo-Vilfred Conga
REUTERS/Pascal Rossignol

Francuski teniser Žo-Vilfred Conga odigrao je u prvom kolu Rolan Garosa poslednji meč u profesionalnoj karijeri. Iako je izgubio od Kaspera Ruda, može da bude ponosan jer je upravo igrao onako kao što je igrao tokom cele karijere - beskompromisno.

– Tokom čitavog meča, i pre, i posle, osećao sam tu veliku emociju. Bilo je neverovatno. Publika me podržavala, dala mi snagu da se borim i upravo to sam uradio. Bio je to dobar meč za mene. Nažalost, nije se završilo kako sam želeo, ali sam ga završio na terenu. Igrao sam baš onako kako sam igrao tokom čitave karijere, išao na loptu i napadao. Biće ovo dobar momenat u mojoj glavi – rekao je Conga.

povezano

Ipak, stoji opor utisak jer je kod rezultata 6:5 kada je servirao za 2:2 u setovima povredio rame. Rud je osvojio taj gem, a potom i u taj brejku slavio sa nulom.

– Kao i tokom moje karijere i ovaj meč je bio mešavina svega. Kao da je sledio već napisan scenario. Solidan protivnik, povrede, sjajni momenti, sve je to bilo deo i ovog meča i cele moje karijere. Igrao sam protiv sjajnih protivnika, igrao sjajne mečeve. I na kraju bio sam sposoban da se borim protiv solidnog igrača i to je ono što sam želeo i očekivao od poslednjeg meča u karijeri.