Đere: Mogu da iznenadim Medvedeva

Roland Garros 24. maj. 202216:071 komentar
Podeli:
Sport klub

Srpski teniser Laslo Đere zadovoljan je igrom u prvom kolu Rolan Garosa i pobedom nad Ričardasom Berankisom, a veruje u sebe i pred duel sa drugim igračem sveta Danilom Medvedevom.

„Sjajan je osećaj vratiti se u Pariz, ovo mi je omiljeni slem. Drago mi je što sam pobedio u tri seta. Našao sam rešenja u važnim trenucima, iako nisam konstantno igrao kako umem. Ričardas je težak protivnik, ali bio sam spreman“, počeo je 26-godišnji Đere.

Ozmo na šljaci:

U poslednje vreme Laslo vuče povredu prepone.

„I dalje je tu povreda. Malo mi predstavlja problem na terenu, ali nije toliko strašno, mogu da igram“.

Naredni protivnik mu je Danil Medvedev, koj je u tri seta bio bolji od Fakunda Bagnisa. Igrali su jednom, još 2017. godine, i tada je Rus predao pri vođstvu Đerea 6:0, 5:5.

„Igrali smo jednom na šljaci u Budimpešti, ali otad se dosta toga promenilo. Znam kako igram, biću taktički spreman, a nadam se i fizički. On je favorit naravno, ali mislim da mlu da ga iznenadim“, kaže Laslo i dodaje:

„Gledao sam ga u poslednjih godinu-dve. Dobro servira, moram da vratim što više lopti i da ja serviram dobro. Jak je s osnovne linije, ali meni je ovo omiljena podloga, njemu najneomiljenija. Detaljnije ću spremiti taktiku s timom“.

Zadovoljan je 56. teniser sveta formom u poslednje vreme.

„Dosta uspešna sezona na šljaci u Evropi za mene, dobro igram počev od Marakeša. Mečeve koje je trebalo da dobijem sam lakše dobijao, a ranije bih nepotrebno ulazio u treće setove. Bolje zadržavam fokus, kao danas što sam završio bez komplikacija“, zaključuje Đere.

Komentari

Vaš komentar