Dupla kruna: Krejčikova posle singla osvojila RG i u dublu

Grand Slam 13. jun. 202113:06 > 13:28
Podeli:
Matthew Stockman Getty Images Sport

Čehinje Barbora Krejčikova i Katerina Sinijakova osvojile su titulu na Rolan Garosu u konkurenciji dublova pobedivši u dva seta Betani Matek Sends i Igu Švjontek 6:4, 6:2. Krejčikova je tako ušla u istoriju kao jedna od malog broja teniserki koje su iste godine osvajale titulu u Parizu i u singlu i u dublu.

Krejčikova je ovom pobedom uradila nešto što niko nije uradio 21 godinu. Te 2000. Meri Pirs je uspela da osvoji titule i u singlu i u dublu iste godine, a evo sada je to uspelo sjajnoj Čehinji, koja je već u paru sa zemljakinjom Sinijakovom slavila na Šatrijeu pre tri godine u dublu.

povezano

Što se samog finala tiče od prvog poena videla se rešenost češkog para da ne ostavi protivnicama mnogo šansi da im ugroze pobedu. Već u prvom gemu su napravile brejk, a potom seriju nastavile i u naredna tri gema i povele 4:0.

Matek Sends i Švjontek su se pribrale i uspele čak da nadoknade jedan brejk i smanje na 5:4, ali u gemu u kojem su drugi put servirale za set Čehinje nisu pogrešile i sa nulom su ga osvojile.

U drugom setu još manje šansi imale su Amerikanka i Poljakinja, iako su uspele da momentalno vrate prvi brejk za 2:2. Od tada su se Krejčikova i Sinijakova razgoropadile i vezale četiri gema i došle do novog trofeja.

Sama Krejčikova postala je prva teniserka i to u obe konkurencije, koja je u ovom veku osvojila titule i u singlu i u dublu i prva od Meri Pirs pre 21 godinu koja je to ostvarila.

 

Komentari

Vaš komentar