Forže: Mari zaslužuje pozivnicu za RG, razgovaraćemo

ATP 13. maj. 202116:40 > 16:50
Podeli:
REUTERS/Charles Platiau

Direktor Rolan Garosa Gi Forže izjavio je da Endi Mari zaslužuje 'specijalnu pozivnicu' za ovogodišnji turnir, ali je dodao da o tome tek treba da razgovara sa Britancem i sa organizacionim timom.

Naredne sedmice organizatori drugog grend slema u sezoni razgovaraće o dodeli ‘specijalnih pozivnica’ za glavni žreb.

„Endi radi sve što može kako bi se vratio. Znam da je trenirao u Rimu, video sam da je igrao sa Novakom Đokovićem. On je odličan teniser i sigurno zaslužuje specijalnu pozivnicu. Ali to je nešto o čemu treba da razgovaramo sa njim i sa našim timom“, rekao je Forže.

povezane vesti

Mari je trenutno 123. teniser sveta, poslednji meč u singlu odigrao je početkom marta u Roterdamu. Britanac se trenutno takmiči u konkurenciji parova u Rimu, a nada se učešću na turniru u Ženevi ili Lionu.

„Njegovo znanje i iskustvo je toliko veliko da, ako bude fizički spreman i ako odigra nekoliko mečeva pred Rolan Garos, verujem da može da pobedi pola učesnika glavnog žreba“, rekao je Forže.

„Endi neće igrati turnire ako zna da ne može da se nadmeće sa najboljima. On takođe zna da može da dobije specijalnu pozivnicu ili da prođe kvalifikacije, te da već u prvom kolu može da se sastane sa Rafaelom Nadalom“.

Drugi grend slem u sezoni igraće se od 30. maja do 13. juna.

Komentari

Vaš komentar