Krejčikova protiv Pavljučenkove za titulu u Parizu

Roland Garros 10. jun 202120:43 > 20:486 komentara
Podeli:
Adam Pretty/Getty Images

Barbara Krejčikova drugi je finalista Rolan Garosa u konkurenciji dama. Savladala je posle tri sata i 17 minuta Grkinju Mariju Sakari 7:5, 4:6, 9:7. Za titulu će snage odmeriti sa Ruskinjom Anastasijom Pavljučenkovom.

Prvi set je bio u znaku brejkova. U prva tri gema isto toliko puta je oduzet servis. Povela je Sakari 3:1, ali je onda usledila serija Krejčikove od četiri gema. Stigla je do 5:3 i servirala za set. Grkinja se onda probudila i vezala dva gema za 5:5. Na njenu žalost, Krejčikova se opet probudila i sa dva uzastopna gema stekla set viška.

povezane vesti

Sakari nije psihološki pala. Sjajno je otvorila drugi set i za tili čas povela 4:0. Vratila je Krejčikova jedan brejk, došla do 4:3 i učinila da se stvari zakomplikuju. Ipak Sakari pronalazi početni udarac i sa 6:4 poravnava skor.

U odlučujućem setu prvi udarac je zadala Marija Sakari. Brejkom u trećem gemu stekla je veliku prednost. Usledio je period igre gde nije bilo brejk šansi. Sve do 5:3 za Sakari. Tada Grkinja dolazi do brejk i meč lopte na servis Krejčikove. Međutim, Čehinja je neutralisala i smanjila na 5:4

Puna samopouzdanja Krejčikova pravi brejk u poslednjem trenutku i izjednačava skor na 5:5. Sakari je polako popuštala verovatno svesna da je propustila veliku priliku. Posle tri gema u kojem su sačuvale servis, Krejčikova kreće u napada. Na 7:6 dolazi do 15:40 i dve meč lopte.

Sakari je prvu sačuvala, a onda sjajnim bekhendom još jednu. Imala je Čehinja i treću, ali se hrabra Grkinja ponovo izvukla i izjednačila na 7:7. Međutim, Krejčikova je sačuvala prisebnost. Lako je osvojila gem na svoj servis, a onda ponovo napala. Ovaj put koristi četvrtu meč priliku i odlazi u finale.

Komentari

Vaš komentar