Ništa od iznenađenja: Iga bolja od Danke Kovinić

Podeli:
Danka Kovinić
Reuters, Asanka Brendon Ratnayake

Najbolja teniserka Crne Gore, Danka Kovinić, uspela je da se probije do treće runde Rolan Garosa, ali nije uspela da napravi veliko iznenađenje, favorit broj jedan i prva teniserka sveta, Iga Švjontek slavila je sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5.

Danka je odlično odigrala u Parizu. Na putu ka trećem kolu, pobedila je Ljudmilu Samsonovu iz Rusije sa 2:1, zatim je slavila protiv Ane Karoline Šmedlove iz Slovačke sa 2:0, ali je Iga u ovom momentu bila nepremostiva prepreka.

Iga Švjontek je dobila prvi set sa 6:3. U drugom je vodila sa 4:1, Danka je stigla do 5:4, ali je Poljakinja uzvratila udarac, dobila je ovaj set sa 7:5.

Danka Kovinić
Jason Heidrich/Icon Sportswire

Podsećanja radi, Danka je u proteklom periodu imala dosta problema sa povredama. Propustila je Olimpijske igre, zatim i turnire u Čarlstonu, gde je prošle godine stigla do finala i polufinala, pa je usledio pad na WTA listi.

Uprkos navedenom, Danka je nastavila da se bori, uspela je da stavi povrede pod kontrolu, a kada je u optimalnoj formi, kadra je i za odlične rezultate.

Danka Kovinić
Matthew Stockman/Getty Images

Na Australijan Openu je stigla do treće runde, uz pobedu nad Emom Radukanu. Na Indijan Velsu je takođe stigla do trećeg kola, uz pobedu nad Karolinom Pliškovom, a pred Rolan Garosa, uspela je da osvoji ITF turnir u Visbadenu.

Ljubiteljima tenisa u Crnoj Gori i region, ostaje da se nadaju da su povrede prošlost i da Danka, posle Pariza, nastavlja pohod ka prvom cilju, a to je plasman u TOP 50 na WTA listi.

Komentari

Vaš komentar