Pobesneli teniseri, koliko je težak krov, koliko ima reketa?

Roland Garros 27. maj 202210:30 > 10:402 komentara
Podeli:
Filip Šatrije
REUTERS/Christian Hartmann

Pobesneli teniseri, transparent na meču Ige Švjontek, Rolan Garos brojke, to su neke od novih crtica iz Pariza.

– Sad kad je u žiži, samo isplivavaju anegdote o Karlosu Alkarazu. Evo jedne Feliksa Ože-Alijasima: „Bila je to 2019, imao sam 18 godina i bio sam top 50. Prvi put sam trenirao s njim u Barseloni i na kraju smo rešili da odigramo četiri gema. Izgubio sam sva četiri“. Alkaraz je tada imao 15 godina.

– Krov Filip Šatrijea sastoji se od 11 blokova, a svaki je težak 330 tona. I to se zatvori očas posla.

– „Možda više nikada neće izgubiti“. Tako je glasio transparent na meču Ige Švjontek, na njenom putu do 29. uzastopne pobede. Zasad je podelila i 14 „nula“ u sezoni, najviše je imala Štefi Graf 1989. godine – čak 29 setova sa 6:0. U međuvremenu, Iga je odigrala još jedan meč i podelila još jedan „bagel“, što bi rekli na engleskom.

Dajen Pari
REUTERS/Gonzalo Fuentes

– Francuskinja Dajen Pari je u trećem kolu, ima samo 19 godina, ali neuobičajeno je mirna i pred novinarima i na terenu, kao da je ništa ne dotiče. Da li kulja unutra? „Ne, takva sam prirodno. I van terena, ne radim ništa posebno kako bih ostala mirna“. Lagana priča.

– Andrej Rubljov za dlaku je izbegao diskvalifikaciju. Ne smem ni da pomislim koja bi bila glavna tema u medijima da je Novak Đoković ovo uradio:

Nešto slično uradila je Irina-Kamelija Begu, dete se čak i rasplakalo, ali diskvalifikacije nije bilo:

– „Više sam se plašio da ne ispadnem smešan nego što sam se nadao pobedi“. Poput Conge, i Žil Simon je na svom poslednjem Rolan Garosu izvukao maksimum maksimuma i u pet setova izbacio Pabla Karenja Bustu. Uh, što mi je drago. „Sve me boli!“ Ipak, pobedio je i Stiva Džonsona, Žiluova labudova pesma se nastavlja.

– Turnir se igra na 16 terena, i ukupno ima 38.647 sedišta. Još jedan podatak za one koji vole brojeve: na Rolan Garosu 2021. godine, španeri su sredili 5.665 reketa.

– Pročitajte prethodna izdanja crtica: prvo, drugo i treće.

Komentari

Vaš komentar