Rolan Garos zvanično odložen za sedam dana!

Roland Garros 8. apr 20219:40 > 10:005 komentara
Shaun Botterill/Getty Images

Rolan Garos zvanično je odložen za jednu sedmicu. Drugi grend slem u sezoni igraće se od 30. maja do 13. juna.

Organizatori su saopštili da je odlaganje ‘najbolja opcija’, s obzirom na situaciju sa koronavirusom u Francuskoj.

„U dogovorima sa vlastima u Francuskoj i upravnim telima u tenisu, Teniska federacija Francuske donela je odgovornu odluku da Rolan Garos odloži za nedelju dana. Turnir će se održati od 24. maja do 13. juna“, navodi se u saopštenju.

U svom poslednjem govoru francuski predsednik Emanuel Makron najavio je da će od sredine maja biti dozvoljeno organizovanje kulturnih i sportskih događaja, pod uslovom poboljšanja zdravstvene situacije.

„U ovom kontekstu, činilo se da je odlaganje turnira najbolje rešenje. Kvalifikacije će se održati od ponedeljka 24. do petka 28. maja, a mečevi glavnog žreba igraće se od 30. maja do 13. juna“, dodaje se u saopštenju.

Kakve će ovo posledice imati na kalendar ATP i WTA još nije poznato. Vladajuća tela tenisa oglasila su se zajedničkim saopštenjem:

„Odluka da se početak Rolan Garosa odloži za nedelju dana doneta je zbog ograničenja koja postoje u Francuskoj zbog širenja koronavirusa. Dodatno vreme za ogranizaciju povećava šanse da će uslovi biti bolji i da će navijači moći da prisustvuju mečevima. ATP i WTA podržavaju odluku i konstantno su u kontaktu sa svim stranam na koje je ovo odlaganje uticalo, kako bi se revidirao kalendar za turnire uoči i posle Rolan Garosa. O promenama će javnost biti obaveštena u dogledno vreme“.

Prethodni Rolan Garos je održan u oktobru 2020. godine. Titule su osvoji Rafael Nadal i Iga Švjontek.

Komentari

Vaš komentar