Siner sa ivice provalije do pobede

Roland Garros 31. maj 202114:581 komentar
Janik Siner
Photo by Julian Finney/Getty Images

Mladi italijanski teniser Janik Siner posle velike drame pobedio je Pjer-Iga Erbera 6:1, 4:6, 6:7 (4-7), 7:5, 6:4. Siner je spasao meč loptu u četvrtom setu i nekoliko puta je bio na ivici poraza.

Sve je počelo po planu za 19-godišnjeg Sinera, pošto je ubedljivo dobio prvi set.

Rolan Garos:

Međutim, uz podršku domaćih navijača, Erber je počeo bolje da servira, smanjio je broj grešaka i napravio je ključni brejk za vođstvo 4:3.

Mnogo je bolje riternirao Erber, koji je u tom periodu pretio u skoro svakom gemu Sinera. Osvojio je 30-godišnji Francuz drugi set, a zatim došao do dva brejka viška u trećem, uz vođstvo od 5:2.

Međutim, Siner uspeva da nadoknadi oba brejka zaostatka, a pri tom se nije ni suočio sa set loptom. Činilo se da bi to mogao da bude presudni trenutak, ali u taj brejku je Erber sačuvao nerve, dok je Siner napravio nekoliko grešaka.

Bio je u dva navrata na ivici poraza Siner u četvrtom setu. Pri vođstvu 4:3, Erber je došao do 0-40 i na drugoj brejk lopti je fantastično riternirao i izašao na mrežu, a Siner je iz nemoguće pozicije i uz malo sreće pogodio lob.

Ukupno je pet lopti u tom gemu spasao Italijan, a na 4:5 je spasao i meč loptu, nekontrolisanim bekhendom Erbera.

Previše je to bilo propuštenih prilika za Francuza, sa dve duple greške poklanja brejk Sineru, koji osvaja set, da bi već na startu petog napravio brejk. Do kraja je u svojim gemovima ukupno izgubio pet poena i došao je do trijumfa za tri sata i 33 minuta.

Siner, koji je potencijalni protivnik Rafaela Nadala u četvrtom kolu, u drugoj rundi igraće sa zemljakom Đanlukom Magerom, koji je sa 3-1 bio bolji od Petera Gojovičika.

Komentari

Vaš komentar