Švarcman zapretio, Nadal se razgoropadio za polufinale RG

Roland Garros 9. jun. 202118:239 komentara
Podeli:
Gonzalo Fuentes, Reuters

Aktuelni šampion Rolan Garosa Rafael Nadal obezbedio je plasman u novo polufinale, pošto je savladao Dijega Švarcmana 3:1 (6:3, 4:6, 6:4, 6:0).

Ako je Nadal mogao da poželi idealnog protivnika kao generalnu probu za potencijalni mega duel sa Novakom Đokovićem u polufinalu Rolan Garosa, teško bi našao bolji izbor od Dijega Švarcmana. Posle pobede prošle godine u Rimu Argentinac ima dovoljno samopouzdanja da napadne Nadala, što je Špancu potrebno za ovu fazu turnira, a opet skor od 10-1 pokazuje da ipak uvek nađe način da izađe sa njim na kraj.

Tako je bilo i sada na pariskoj šljaci. Dva i po seta dobre borbe i onda čišćenje, tako bi u najkraćem moglo da se opiše skoro tri sata duela dvojice starih znanaca.

povezano

Prvi set Nadal je dobio 6:3, ali su mu bila potrebna dva brejka, pošto je prvi za 4:2 Argentinac momentalno uzvratio. Ipak, kada je trebalo da potvrdi brejk i izjednači na 4:4 Švarcman je poklekao i Nadal je ipak rutinski došao do prvog seta. Švarcman u drugom nije dozvolio da dobra igra bude uzaludna. Napravio je brejk, poveo 3:0, ali se Nadal vratio i izjednačio na 3:3. Švarcman je ipak uspeo da napravi još jedan brejk i dođe do izjednačenja u setovima – 6:4.

U trećem se vodila najžešća borba. Brejka nije bilo sve do devetog gema, kada je Nadal oduzeo servis, a potom u narednom gemu uspešno servirao za set i vođstvo 2:1. Na ta tri vezana gema nabacio je i šest u narednom četvrtom setu, u kojem Švarcman više nije ni postojao i sa 6:0 uspešno završio ovaj, nešto jači izazov.

Nadal u polufinalu čeka pobednika duela Đoković – Beretini.

Komentari

Vaš komentar