Mekinro: Đoković potpuno zloupotrebljava pravila

US Open 13. sep. 201614:58 > 14:59
Podeli:
Michael Reaves/Getty Images

Najbolji teniser sveta Novak Đoković našao se na udaru braće Mekinro Džona i Patrika, koji su ga tokom kritikovali zbog ponašanja u finalu US Opena sa Stanom Vavrinkom tokom prenosa koji su radili. Proslavljeni teniseri su istakli da je Đoković zloupotrebio pravila koja se tiču lekarskog tajm-auta.

  U trenutku kada je Vavrinka vodio sa 2-1 u setovima i 3:1 u drugom, Đoković je zatražio lekarsku pomoć, da bi rešio problem sa krvarenjem prstiju na nogama. Iako se Vavrinka požalio glavnom sudiji da srpskom teniseru to ne bi trebalo dozvoliti do promene strana posle petog gema, Novaku je dozvoljena šestominutna pauza.

“Stan, izvini. Nisam mogao više da stojim”, rekao je Đoković Vavrinki.

Posle Vavrinkinog vođstva od 5:2 u četvrtom setu, Đoković je i tada zatražio tajm-aut. Prvi reket sveta je posle meča otkrio da su mu otpali prsti na nozi i da nije mogao da izdrži više.

“To je kompletna zloupotreba pravila. Zvaničnici bi trebalo da urade nešto povodom toga, ali nemaju petlju”, istakao je Patrik Mekinro.

Tokom prenos, braća Mekinro su čak otišli toliko daleko da su rekli da bi Đoković po pravilima mogao da uzme poseban tajm-aut za svaki od prstiju.

Vavrinka je na kraju trijumfovao na US Openu i osvojio svoj treći Gren slem trofej.