Tipsarević u svom stilu: Od 0:2 do pobede

US Open 29. avg. 20172:02 > 2:05
Podeli:
Clive Brunskill, Getty Images Sport

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo US opena pobedom protiv Tanasija Kokinakisa na startu turnira.

Janko Tipsarević, u svom stilu – nakon pet setova, nakon zaostatka od 2:0 i nešto više od četiri sata igre slavio je protiv Australijanca Tanasija Kokinakisa (6:7, 3:6, 6:1, 7:6, 6:3).

Nije počelo dobro za Tipsarevića, nakon razmene brejkova na startu, prvi set je dobio Kokinakis u taj brejku sa jednim mini brejkom više.

Drugi set je izgledao malo drugačije. Srpski igrač je prvi stigao do brejka, poveo sa 3:1, ali je Kokinakis tada vezao pet osvojenih gemova i poveo sa 2:0 u setovima.

Vratio se Janko u trećem setu koji je dobio uz dva brejak i samo jedan izgubljen gem, ali to je bilo samo zagrevanje za četvrti set u kome je Kokinakis mogao sve da završi, samo da mu je Tipsarević pružio priliku.

Dugi poeni, gemovi na razliku, dve neiskorištene brejk lopte za Tipsarevića sve do 3:3 kada Srbin uspeva da napravi brejk i povede 4:3. Ali, zašto bi bilo šta išlo lakšim putem? Kokinakis je odmah uzvratio brejkom i set je otišao u taj brejk u kome je dominirao Tipsarević koji je iskoristio treću set loptu i odveo maraton u peti set.

U odlučujućem setu, Janko je prvi uspeo da iskoristi brejk priliku, petu samo u ovom setu, a prethodno je sam spasao dve, i da povede sa 4:1.

Kokinakis je u petom setu imao ukupno šest brejk prilika a nije iskoristo niti jednu i Tipsarević je nakon velike borbe poveo sa 5:2. Kokinakis se mučio na svoj servis, ali je spasao tri meč lopte i smanjio na 5:3 pre nego što je Tipsarević imao servis za pobedu u kome je Australijanac spasao još jednu meč loptu, ali peta je bila presudna i donela je Janku pobedu.

Tipsarević je šeti put u karijeri nakon što je gubio 2:0 u setovima uspeo da napravi preokret i zabeleži pobedu. 

U drugom kolu Janku će rival biti Dijego Švarcman. Dvojica igrača do sada se nisu sastajala u zvaničnim mečevima.