USO dan 1: Dva kandidata manje za No. 1 na svetu

US Open 29. avg 20176:02 > 6:07
Julian Finney/Getty Images

Prvog dana US opena u ženskoj konkurenciji najveće iznenađenje napravila je Marija Šarapova, a ništa manje veliki je i poduhvat Aleksandre Krunić.

Dve igračice koje su u odnosu na rezultate mogle da preuzmu prvo mesto na WTA listi nakon US opena ispale su u prvom kolu. Marija Šarapova izbacila je drugu igračicu sveta, Simonu Halep, a Aleksandra Krunić okončala je sve nade Johane Konte.

Karolina Voznijacki, peti nosilac, nije imala problema u duelu sa kvalifikantkinjom Mihalom Buzarnesku i slavila je sa 6:1, 7:5. Dankinja će se u drugom kolu sastati sa Ekaterinom Makarovom koja je Moni Bartel prepustila samo tri gema (6:2, 6:1).

Treći nosilac, Garbinje Muguruza, završila je posao u prvom kolu za svega 65 minuta i sa 6:0, 6:3 savladala Varvaru Lepčenko. Za mesto u trećem kolu Špankinja će odmeriti snage sa Jing-Jing Duan koja je kroz dva taj brejka izbacila Klari Liu.

U nastavku takmičenja u ženskoj konkurenciji gledaćemo, između ostalih i Kristinu Pliškovu, Karolin Garsiju, Magladenu Ribarikovu, Aliz Korne, Katarinu Kozlovu, Šuai Ženg, Sloun Stivens, Šuai Peng i Dominiku Cibulkovu.