Istorijski neuspeh – Kanepi izbacila Halep!

US Open 27. avg. 201818:29
Podeli:
Elsa Getty Images Sport

Estonka Kaja Kanepi napravila je najveće iznenađenje US Opena, iako je turnir tek počeo. U prvom kolu pobedila je najbolju teniserku sveta Simonu Halep sa 6:2, 6:4.

Rumunka je bila postavljena za prvog nosioca na turniru i prva je u Open eri koja je sa takvim ‘zvanjem’ poražena u uvodnom kolu poslednjeg Gren slema u sezoni. 

Čini se da Halep još nije zalečila povredu Ahilove tetive zbog koje je propustila turnir u Konetikatu. Iako je dožovela šokantan poraz, najbolja teniserka sveta neće izgubiti nikakve poene, jer je i prošle godine poražena u prvom kolu. Doduše tada od Marije Šarapove.

Kanepi je prošle godine stigla do četvrtfinala kao kvalifikant, tako da joj uspeh na terenima Flašing Medouza nije stran.

Nije Halepova uspevala da u razmenama preuzme incijativu, sve vreme je bila u podređenom položaju. Tome svedoči i broj vinera i neiznuđenih grešaka. Halep je imala po 9 i jednih i drugih, dok je Kanepi imala 26 direktnih poena i 28 grešaka.

Set i po je potpuno dominirala Estonka, pa je u drugom povela 3:0. Vratila se tada Halepova, iskoristila pad u igri rivalke i došla je do 4:4. Ipak, u završnici nije imala snage ni rešenja za raspoloženu Kanepi.

U narednom kolu Estonka će igrati protiv Džil Tihman, koja je pobedila Dalilu Jakupović.