Đere za SK: Mentalno nisam pao, mogu s Gaskeom

US Open 28. avg 201822:49 > 22:51
Podeli:
Jonathan Naga

Srpski teniser Laslo Đere kaže da mu je pao kamen sa srca posle prve pobede nad Gren slem turnirima – Laslu je Argentinac Leonardo Majer predao meč pri rezultatu 6:4, 6:4, 4:6, 2:1 (brejk Đerea).

Majer je predao meč jer nije mogao da se izbori sa vrućinom koja je zaista bila nehumana.

“Slično je bilo i u Vinston-Sejlemu. Kažem, nije problem toliko u toploti koliko u sparini. Jedan ili dva seta nisu problem, ali kada treba u kontinuitetu da se igra na visokom nivou, onda postaje problem. Ipak, navikao sam se na sparinu, i u Srbiji je bilo tako pre nego što sam pošao na turneju, pa mogu da kažem da sam dobro fizički spreman“, počinje Đere za Sport klub.

Laslo je vodio 2-0 u setovima i 3:0, uz dva brejka prednosti, ali je onda popustio i izgubio treći set.

“Na 3:0 sam se baš stegao, što nije karakteristično za mene, ali sada se desilo. Pogotovo kada je vratio jedan brejk, onda sam na 3:2 osetio da mi je stao prvi servis i malo sam se uspaničio. On je to osetio, samo je vraćao lopte duboko i čekao moje greške. Ipak, drago mi je što sam uspeo mentalno da ostanem čvrst, dobro sam počeo četvrti set i stvarno sam se ‘resetovao’ pre nego što je on morao da preda. Nije idealan način da se ostvari prvi trijumf, ali pobeda je pobeda i srećan sam zbog nje, probio sam led“.

U sledećem kolu Đerea čeka Francuz Rišar Gaske, nekadašnji polufinalista u Njujorku.

“Sada posle prve pobede mogu da igram opuštenije, uvek je prva runda najteža na svakom turniru. Skinut mi je veliki teret sa leđa, ali znam da me čeka jako težak meč i da ću morati da igram na svom maksimumu kako bih imao šansu. Mislim da mogu da igram sa njime“, zaključio je Đere za Sport klub.