Lajani ’glumio’ trenera Kirjosu, molio ga da se trudi?!

US Open 30. avg. 201822:05 > 22:13
Podeli:
Naomi Baker/Getty Images

Teniski sudija Mohamed Lajani našao se u središtu kontroverze zbog svog ponašanja na meču između Australijanca Nika Kirjosa i Pjer-Iga Erbera iz Francuske.

To što je Kirjos umešan u sve za mnoge nije iznenađujuće, ali se ovoga puta nije sam izazvao problematičnu situaciju.

Australijanac je izgubio prvi set, a potom je u drugom Erber vodio 3:0 kada je prilikom promene strana Lajani sišao sa svoje stolice i prišao Kirjosu. Trentuno 30. teniser sveta je sudiji poručio da se ne oseća dobro, na šta mu je on odgovorio: „Pusti me da ti pomognem“. Pojedini mediji prenose da je Lajani Kirjosu, između ostalog rekao da se potrudi, ali i „Gledao sam tvoje mečeve, ti si sjajan za tenis“, „Znam da ovo nisi ti“. Mnogi smatraju da je na taj način marokanski arbitar prešao granicu u svom poslu, zbog čega je Teniska asocijacija Sjedinjenih Država pokrenula istragu o njegovom ponašanju.

Kirjos je od Lajanija tražio dozvolu da pozove trenera, ali mu nije pružena lekarska pomoć prilikom naredne promene strana. Posle svega što se desilo Australijanac je napravio veliki preokret i do plasmana u treće kolo US Opena došao je sa 4:6, 7:6 (8:6), 6:3, 6:0.

Zanimljivo je da su Kirjos i Erber jedini svoj prethodni meč odigrali na Vimbldonu 2016. godine, a Australijanac je tada predao pošto je izgubio prva dva seta.